Nieuws
Voorjaar, tijd om naar buiten te gaan!

Kom naar het BuitenCentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal. Hét vertrekpunt voor een dag naar buiten.
Geniet van de on-Nederlandse vergezichten over de golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen tussen Hellendoorn en Holten. In het verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Beleef rust, ruimte en reliëf.

Ook dit voorjaar zijn er weer heel veel verschillende activiteiten. In de vakantieperiode staan diverse excursies en activiteiten op de planning. In het paasweekend kunt u mee met de heideslak, zijn er diverse excursies en de Paasfair met diverse kramen en activiteiten. Woensdag 24 april kunt u mee met een geologische excursie. Waren het nu de ijstijden die de Sallandse Heuvelrug gevormd hebben of klopt het verhaal van de reus met de zak met zand. Ga mee en oordeel zelf. Donderdag 25 april en vrijdag 3 mei is er speciaal voor (groot)ouders en (klein)kinderen een bossafari. Ontdek de natuur eens anders. Wandelen is opeen niet meer saai! Zondag 28 is er voor mensen die eens vroeg uit de veren willen een vroege vogelwandeling. Ga mee met een gids en ontdek hoe de vogels het hoogste leid zingen. Dinsdag 30 april is het werk aan de winkel. Met vereende krachten kan je je eigen vogelhuisje in elkaar timmeren en vervolgens ophangen in de tuin. Misschien dat er dit jaar nog een vogel in gaat broeden. Houdt u van fietsen ga dan woensdag 1 mei met een gids en ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets. Een tocht van hoog naar laag. Overdag is de natuur prachtig, maar het is ook een belevenis om eens vroeg of juist tegen de schemering op pad te gaan. Donderdag 2 mei is er ’s avonds een schemertocht en zondag 5 mei is er gelegenheid voor de vroege vogels om de natuur te zien en horen ontwaken.

Kortom meer dan genoeg te ontdekken en beleven op de Sallandse heuvelrug. Voor meer informatie en aanmeldingen kijk op https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum

De Sallandse Heuvelrug biedt bergen aan mogelijkheden. En natuurlijk een rondje speelbos of kabouterpad kan altijd. Voor de verzorging van de inwendige mens kunt u terecht bij ons restaurant BuitenGewoon Lekker.

De Sallandse Heuvelrug biedt bergen vol beleving!

NP Logo
Tip je vrienden
Tip