Nieuws
De heideslak ontwaakt uit zijn winterslaap

Na een welverdiende winterslaap is de heideslak vanaf 1 april weer volop in bedrijf. Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een elektrokar die stapvoets en geruisloos rijdt. In de slak is voldoende ruimte voor zeven personen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen. De Heideslak neemt u weer graag mee!

De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg. Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt u mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij, zij op mooie dingen in de natuur.

Het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS te Nijverdal is het vertrekpunt van de heideslak. Tegenover het BuitenCentrum is voldoende parkeergelegenheid en voor of na de tocht is het altijd leuk om in het BuitenCentrum rond te kijken of heerlijk te genieten op het terras of binnen bij het restaurant BuitenGewoon Lekker.

U kunt kiezen voor een korte of een lange rit. De korte rit duurt ongeveer 3 kwartier. Een lange rit duurt ongeveer 2 uur.

In het begin van het seizoen rijdt de heideslak op een aantal dagen. In de loop van het seizoen wordt het aantal ritten uitgebreid en in de zomer rijdt de heideslak dagelijks. De data kunt u vinden op de website van Staatsbosbeheer waar u de heideslak ook kunt reserveren.

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

De Sallandse Heuvelrug is Overijssel op zijn hoogst! Het gebeid tussen Nijverdal en Holten bestaat uit bossen en heuvelachtige heidevelden. Het is een haast on-Nederlands landschap met hoogteverschillen en vergezichten. Het is ruim, open en stil.

Het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip