Nieuws
Kom naar buiten in de herfstvakantie

De herfst is weer begonnen! Kom naar de Sallandse Heuvelrug voor een feest van kleuren en geuren. Bladeren verkleuren en vallen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond. De natuur maakt zich op voor de herfst. Een heerlijk moment om naar buiten te gaan.

Ook deze herfst zijn er heel veel leuke activiteiten in en buiten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Tijdens de herfstvakantie zijn er diverse activiteiten voor oud en jong, overdag, ’s avonds en ’s morgens vroeg. Beleef de herfst eens anders en ga met de (klein)kinderen mee op bossafari op 20 of 25 oktober. Of ga 16 of 30 oktober samen met de kinderen sporen zoeken. Wat dacht u van een heerlijke herfstwandeling voor het hele gezin met een gids. Dit kan op 21,24 en 31 oktober. Ruik de herfst en geniet van de nieuwe kleurencollectie. Vroege vogels kunnen mee met een ochtendwandeling op 29 oktober of “Loop naar de Maan” op 20 oktober. Het is dan volle Maan en bij helder weer zien we de Maan onder de horizon verdwijnen en de Zon opgaan. Een bijzondere belevenis! Bent u toch meer een avondmens ga dan mee met de schemertocht op 22 oktober. Paddenstoelenwandelingen mogen in de herfst natuurlijk niet ontbreken. Ga mee met een gids op 19 of 26 oktober en ontdek de schimmige wereld van de zwammen. De Sallandse Heuvelrug staat bekend om de heuvels, glooiingen in het landschap en de prachtige vergezichten. Ga 19 oktober mee met een gids op fietsexcursie van “Hoog naar laag” of wandel 27 oktober mee met de excursie “Ode aan het landschap” en luister naar de verhalen van het ontstaan van de heuvelrug, over de ijstijden en de reus van Salland.

Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid genieten van de herfstcollectie in het bos. Maak een rondje door het speelbos of het Kabouterpad of wandel een uitgezette route door het gebeid. En wat dacht u van een ritje met de heideslak. Kortom er is voor elk wat wils om van de natuur te genieten.

Alle activiteiten kunt u online boeken via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

NP Logo
Tip je vrienden
Tip