Nieuws
Wandelen over de Sallandse Heuvelrug - Ode aan het Landschap

Maak samen met de gids of boswachter van Staatsbosbeheer een wandeling over de Sallandse Heuvelrug. Een gebied met vergezichten, grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen.

De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.

Maak woensdag 24 november om 14.00 uur een wandeling met een gids en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. Tijdens de wandeling laat de gids u de bijzonderheden in het landschap zien. Waren het nu de ijstijden en de mens die het landschap gevormd hebben of liep er toch ooit een reus uit Pruisen door Nederland?

Ode aan het Landschap

Deze excursie is een onderdeel van het themajaar: “Ode aan het landschap”. Door het hele jaar zijn er diverse excursies waaronder wandelingen en fietstochten. Het centrale thema is het landschap en de verbintenis tussen mensen en natuur. Onder andere: het ontstaan van het landschap, de invloed van de mens op de natuur en wat hiervan is terug te zien in het landschap, bos- en heidebeheer.

Voor tijden en aanmelding kijk op de website van Staatsbosbeheer.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip