Nieuws
Vollemaanwandeling Sallandse Heuvelrug

Beleef de volle maan vanuit Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Ga op pad met de gids, samen maak je een wandeling door de Sallandse bossen en heidevelden.

Kijk eens omhoog en zie de Maan én wat sterren stralen aan de donkere hemel. Een wandeling in het donkere bos bij maanlicht zult u niet gauw vergeten.

Beleef het donker en de Maan bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal. Gaar u vrijdag 19 november mee? Deze keer start de “Loop naar Maan” wandeling vroeg. U gaat met een gids op pad. We vertrekken wanneer het nog donker is en u zult het langzaam licht zien worden. Bij helder weer zien we de Zon opgaan.

De nadruk van de wandeling ligt op de mystieke sfeer van de natuur in het duister, zoals de silhouetten van bomen en struiken én de stilte. Met een beetje geluk hoort u de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier het pad... Onderweg hort u verhalen over de natuur en donker. Maar ook over de Maan, Zon en planeten. En nu maar hopen dat er geen wolkje aan de lucht is.

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €9,50 kinderen tot en met 12 jaar 6,50 (inclusief een kop koffie/thee) De activiteit begint om 6.30 uur en duurt tot ongeveer 9.30 uur.

Van te voren online aanmelden via: : https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten

NP Logo
Tip je vrienden
Tip