Nieuws
Winactie: Verliefd op het hart van Overijssel?

Win een van de activiteiten tijdens de Beleefweek 1 t/m 8 oktober in en rondom Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Vul het onderzoek in en laat weten of je trots bent op het hart van Overijssel. Maar bijvoorbeeld ook hoe je zelf voor het gebied zorgt.

Wat vinden bewoners belangrijk?

Het is heel belangrijk om erachter te komen wat bewoners zelf vinden. Wat zijn de mooiste en meest geliefde plekjes van onze bewoners? Zoals een van de bewoners uit Raalte al aangaf “Ik ga graag toeren op de brommer om nieuwe plekjes te ontdekken in de omgeving.” Is wandelen favoriet of juist fietsen? En zijn bewoners betrokken bij de leefomgeving? “Ik ben ook heel benieuwd wat bewoners nu al doen voor de eigen omgeving. Veel inwoners zetten zich vrijwillig in, bijvoorbeeld als gids of door afval op te ruimen. Zijn er nog meer of andere dingen waar inwoners zich voor zouden willen inzetten?” aldus Lilian Dieben, coördinator educatie en communicatie van IVN Natuureducatie. Dat soort vragen staan in het bewonersonderzoek. Inwoners van de gemeentes Hof van Twente, Wierden, Twenterand, Hellendoorn, Raalte, Ommen en Rijssen-Holten zijn uitgenodigd om het onderzoek in te vullen.

Advies

De uitkomsten worden gebundeld in een advies. Dat advies helpt de 18 partners in het gebied om rekening te houden met wat bewoners belangrijk vinden in het gebied en hoe zij meer betrokken kunnen worden.

Vul hier het onderzoek in en maak kans op een van de activiteiten.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip