Nieuws
Voorjaarsvakantie bij Natuurmuseum Holterberg

In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven bij Natuurmuseum Holterberg. Kom jij gezellig langs?

Dinsdag 21 & 28 februari | Nature Experience in het bos van Daantje Das

Op dinsdag 21 en 28 februari kunnen kinderen op Nature Experience in het bos van Daantje Das. Dit leuke avontuur begint in het museum. Je krijgt een speurtas met een echte plattegrond mee. Deze brengt je langs allerlei leuke én leerzame opdrachten. Zo kom je te weten hoe de bosbewoners de winter doorkomen en welke vruchten en zaden bij welke boom horen. Natuurlijk kan je ook gewoon lekker spelen. Na afloop krijg je een echt diploma! Start tussen 11:00 en 15:00 uur. Kosten: € 4,50

Zondag 26 februari | Workshop: armbandjes en buideltjes maken

Kunstenares Margot Hagel van Wapiti Design is de hele dag aanwezig! In haar stand verkoopt ze met de hand gemaakte leren buidels, armbanden en tassen. Daarnaast ook hangers van mineralen aan leren koord met o.a. Keltische symbolen en wolvenpoot. Ook geeft Margot (tegen een kleine vergoeding) weer haar leuke workshops “leren buideltjes en armbandjes maken”. Super leuk voor jong én oud. Wil jij het zelf bewonderen, kom dan zondag gezellig even langs! Margot staat vanaf 11:00 uur in de hal van ons museum. Iedereen is van harte welkom!

Zondag 26 februari | Braakballen pluizen en uilenmaskers maken

Kom jij vandaag ook braakballen pluizen én uilenmaskers bij ons knutselen? Super interessant en leuk om te doen. Een uil eet zijn prooi met huid en haar op. Alle onverteerbare delen braakt hij uit. De botjes zijn terug te vinden in een bal met haren. Het uitpluizen van zo’n braakbal is een leuke en leerzame activiteit voor de jonge natuurontdekker. Onder begeleiding van onze rangers kun jij de hele dag braakballen pluizen. Onze rangers beantwoorden graag alle vragen. Om de uilendag helemaal compleet te maken kun je ook nog een mooi uilenmasker maken. Ontzettend leuk en informatief! De activiteiten zijn gratis voor bezoekers van het museum en duren de hele dag. Aanmelden is niet nodig.

Maandag 27 februari | Gezinswandeling met broodjes bakken en choco

Een gezellige én leerzame gezinswandeling onder begeleiding van een ervaren natuurgids. De gids neemt je mee naar de mooiste plekjes! Iedereen kan meedoen. De gids weet precies hoe je dieren kunt spotten en laat je genieten van het mooie Nationale Park de Sallandse Heuvelrug. Na afloop van de wandeling gaan je een lekker broodje bakken boven een echt vuurtje en drinken we gezellig chocolademelk. De wandeling start om 11:00 uur bij het Natuurmuseum. Duur: ongeveer 1,5 uur, Kosten: € 6,50 p.p. inclusief broodje bakken en chocolademelk. Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch op 0548 – 361979 of via mail; info@museumholterberg.nl. De wandeling gaat door bij minimaal 10 personen.

Kijk hier voor informatie, aanmelden en meer activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip