Nieuws
Nieuw: Digitale centrumwandeling Rijssen

Vanaf nu is een routeboekje overbodig als je wil wandelen in het historische hart van Rijssen. Er is een digitale centrumwandeling die je navigeert naar prachtige bezienswaardigheden in Rijssen. Lees meer en download de app!

Rijssen is een stad waar je op iedere hoek van de straat de culturele historie kan proeven. Voor iedereen die liever wandelt met een smartphone in de hand dan met een routekaart: download de gratis app op centrumwandeling.nl en laat je navigeren naar 30 historische plekken in de binnenstad van Rijssen en net daarbuiten.

Dit ga je zien

Historische huizen en andere monumentale parels brengen de verhalen van de Hanzestad tot leven. Zo kom je bij de plek die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van Rijssen. Je leert verschillende markante gebouwen beter kennen en je ontmoet bekende Rijssenaren, vereeuwigd in brons. Natuurlijk sta je onderweg oog in oog met de 'Oude Dame'.

Langs deze bezienswaardigheden en nog veel meer wandel je als je je laat navigeren door de wandeling Centrumwandeling Rijssen. De wandeling is bijna zes kilometer lang en loop je met je smartphone in je hand. Al wandelend ontvang je een melding op je telefoon wanneer je een bezienswaardigheid nadert. Vervolgens kun je op je gemak het aanvullend fotomateriaal bekijken en de informatie lezen of beluisteren. Geen zware kost, maar een informatief verhaal met leuke wetenswaardigheden.

Centrumwandeling.nl

De wandeling heeft als start en eindpunt het Schild, maar dankzij de gps-informatie kan je op elke andere plek in Rijssen aanhaken. De wandeling is vooralsnog alleen in het Nederlands beschikbaar. Ga voor meer informatie naar centrumwandeling.nl en download snel de app!

De digitale centrumwandeling is het resultaat van een samenwerking tussen Gemeente Rijssen-Holten, Waypoint, Bandwerk, Stadsgilde Rijssen en Toerisme Rijssen-Holten.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip