Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Stichting Sámen start nieuwe aanvraagronde voor financiële bijdrage aan natuurprojecten
Stichting Sámen start nieuwe aanvraagronde voor financiële bijdrage aan natuurprojecten

Stichting Sámen start nieuwe aanvraagronde voor financiële bijdrage aan projecten die de natuur, cultuur of de beleving van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug versterken. Het indienen van projecten kan tot uiterlijk 30 november.

Nieuwe wandelroute; ontdek het ontstaan van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Nieuwe wandelroute; ontdek het ontstaan van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Nieuwe wandelgids: wandelen langs de Regge
Nieuwe wandelgids: wandelen langs de Regge

Bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig is een nieuwe wandelgids verschenen. In twaalf rondwandelingen wordt de wandelaar van begin tot het eind langs de Regge geleid. De gids is samengesteld door Karin de Graaff en Maarten Metz uit Lierderholthuis.

Volle zaal bij vrijwilligersbijeenkomst Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Volle zaal bij vrijwilligersbijeenkomst Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Vrijdagmiddag 24 maart was de grote zaal bij de Wilgenweard in Nijverdal vol met een kleine 100 vrijwilligers. Mensen die zich inzetten in en rond Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug op het gebied van cultuur, landschap of natuur. Een middag georganiseerd vanuit het Nationaal Park door een aantal betrokken partners: Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten, Waterschap Vechtstromen en IVN Natuureducatie. Een middag vol inspiratie, zelf ervaren en vooral ook gezelligheid.

Resultaten project Akkerranden
Resultaten project Akkerranden

Bloemrijke akkerranden passen bij de regio Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal en dragen bij aan biodiversiteit en beleving van dit gebied. Allerlei partijen in deze regio stimuleren dan ook het aanleggen en beheren van bloemrijke akkerranden.

Meld je aan voor de vrijwilligersbijeenkomst!
Meld je aan voor de vrijwilligersbijeenkomst!

Ben jij als vrijwilliger betrokken in het gebied van De Sallandse Heuvelrug & het Twents Reggedal voor natuur, cultuur of landschap. Dan ben je van harte welkom op vrijdagmiddag 24 maart voor een leuk ‘Vrijwilligers Feestje’!

Voorjaarsvakantie bij Natuurmuseum Holterberg
Voorjaarsvakantie bij Natuurmuseum Holterberg

In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te beleven bij Natuurmuseum Holterberg. Kom jij gezellig langs?

Groene vrijwilligers in het zonnetje
Groene vrijwilligers in het zonnetje

De vrijwilligersprijs wordt in 2022 voor de tweede keer ook in een groene variant uitgereikt. Betrokken verenigingen, samen voor een groener Overijssel en meer sociale verbinding: vrijwilligers maken het mogelijk. In het Nationaal Park zijn allerlei vrijwilligers actief. Een aantal van hen hebben dit jaar de groene vrijwilligersprijs gekregen. Super trots zijn we op hen en alle andere groene vrijwilligers!

Meer dan 45 mensen op de Informatiemarkt voor bewoners die actief willen worden
Meer dan 45 mensen op de Informatiemarkt voor bewoners die actief willen worden

In het bewonersonderzoek van dit jaar hadden wel 52 mensen ingevuld dat ze wel actief wilden worden in en om Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dat aanbod konden we niet laten liggen! Daarom is er op woensdag avond 23 november een informatiemarkt gehouden voor iedereen die wel iets wil doen.

Informatiemarkt Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal voor inwoners | 23 november
Informatiemarkt Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal voor inwoners | 23 november

In en rondom Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gebeurt van alles! Voel jij je betrokken bij het gebied? Tijd voor een ontmoeting! Graag nodigen we jou uit om aan te sluiten bij onze informatiemarkt voor mensen die iets willen doen in het gebied. Op 23 november van 19.30 t/m 21.30 bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Winactie: Verliefd op het hart van Overijssel?
Winactie: Verliefd op het hart van Overijssel?

Win een van de activiteiten tijdens de Beleefweek 1 t/m 8 oktober in en rondom Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Vul het onderzoek in en laat weten of je trots bent op het hart van Overijssel. Maar bijvoorbeeld ook hoe je zelf voor het gebied zorgt.

Onthulling bankje voormalig voorzitter Nationaal Park Anneke Raven
Onthulling bankje voormalig voorzitter Nationaal Park Anneke Raven

Voormalig burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven, kreeg begin dit jaar een bankje aangeboden. Zij kreeg dit als dank voor haar inzet voor het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug van partners die samenwerken in het gebied. Zaterdag 18 juni was het zover: het bankje dat bij schaapskooi Twilhaar in Haarle staat, werd onthuld tijdens het schaapscheerdersfeest.

1 2 3 4 5 6 7
10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip