Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Onthulling bankje voormalig voorzitter Nationaal Park Anneke Raven
Onthulling bankje voormalig voorzitter Nationaal Park Anneke Raven

Voormalig burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven, kreeg begin dit jaar een bankje aangeboden. Zij kreeg dit als dank voor haar inzet voor het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug van partners die samenwerken in het gebied. Zaterdag 18 juni was het zover: het bankje dat bij schaapskooi Twilhaar in Haarle staat, werd onthuld tijdens het schaapscheerdersfeest.

Vernieuwd informatiepunt Nationaal Park geopend
Vernieuwd informatiepunt Nationaal Park geopend

In Natuurmuseum Holterberg is woensdag het vernieuwde informatiepunt van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal geopend.

Boeren gaan natuur beheren in Boetelerveld
Boeren gaan natuur beheren in Boetelerveld

"Boetelerveld gaat niet weg, maar wij boeren gaan hier ook niet weg. Wij boeren al eeuwen met de natuur. Het landschap is hier mooi en samen gaan wij het nog mooier maken." Terry Heuven is een van de vier boeren die voortaan het beheer voert over 18 hectare natuurgronden. Tegen een vergoeding, want het vernatten van het gebied heeft zeker invloed op de landbouwbedrijven.

Goed idee om natuur en beleving van het Nationaal Park te verbeteren?
Goed idee om natuur en beleving van het Nationaal Park te verbeteren?

Geniet jij ook zo van de natuur van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug? En heb jij een idee om de natuur en de beleving van het gebied voor gebruikers te verbeteren? Dan kan de Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug jou helpen. Je kunt een beroep doen op het fonds om 50% van jouw project te financieren.

Voorzitter Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal reikt certificaten uit aan de nieuwe Gastheren en Gastvrouwen
Voorzitter Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal reikt certificaten uit aan de nieuwe Gastheren en Gastvrouwen

Vanaf deze week is het Nationaal Park 23 gastheren en gastvrouwen rijker. Een bijzondere titel die de ondernemers in en rondom het Nationaal Park dragen na het afronden van de Gastheerschapscursus van IVN Natuureducatie. De horeca- en recreatieondernemers ontvingen na een interessante cursusdag hun certificaat en gevelbordje uit handen van burgemeester Jorrit Eijbersen van Hellendoorn. De burgemeester is ook voorzitter van Nationaal park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Nieuwe lichting gastheren en -vrouwen van start in het Nationaal Park
Nieuwe lichting gastheren en -vrouwen van start in het Nationaal Park

De cursus ‘Gastheer van het Landschap’ is gestart. 25 enthousiaste horeca-, recreatie-, of agrarische ondernemers uit Enter, Haarle, Heino, Hellendoorn, Holten, Luttenberg, Nieuw Heeten, Nijverdal en Zuna zijn dinsdag 8 maart gestart.

Met Staatsbosbeheer naar buiten in de voorjaarsvakantie
Met Staatsbosbeheer naar buiten in de voorjaarsvakantie

Ieder seizoen is er wel iets te beleven en te ontdekken in de natuur. Maar zeker het voorjaar is wel hét moment om naar buiten te gaan. In de vakantieperiode zijn er diverse activiteiten voor oud en jong.

De vogels in het verlengstuk van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
De vogels in het verlengstuk van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Al 19 jaar lang organiseert Vogelbescherming hartje winter de Nationale Tuinvogeltelling. Een mooie manier om mensen in contact te brengen met de vogels in hun omgeving. Inmiddels is dit het grootste citizen science project van Nederland. Vorig jaar deden, midden in de lockdown, bijna 200.000 mensen mee. Dit jaar telden 170.000 mensen de vogels in hun tuin. Gezien de harde wind en het milde winterweer, waardoor er minder vogels in de tuinen te zien zijn, een mooi resultaat.

Zonder schaap geen heide!
Zonder schaap geen heide!

Misschien heb je ze al wel een zien lopen: de schapen van de Sallandse Heuvelrug. Maar weet je ook waarom ze daar zijn? Wat is de bijdrage van de schapen voor natuurbehoud?

Natuurmuseum Holterberg viert de voorjaarsvakantie
Natuurmuseum Holterberg viert de voorjaarsvakantie

Aan de zuidkant van de Sallandse Heuvelrug vind je Natuurmuseum Holterberg. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je naast een bezoek aan het museum ook meedoen met een van deze leuke activiteiten.

1 2 3 4 5 6 7
11
NP Logo
Tip je vrienden
Tip