Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
De vogels in het verlengstuk van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
De vogels in het verlengstuk van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Al 19 jaar lang organiseert Vogelbescherming hartje winter de Nationale Tuinvogeltelling. Een mooie manier om mensen in contact te brengen met de vogels in hun omgeving. Inmiddels is dit het grootste citizen science project van Nederland. Vorig jaar deden, midden in de lockdown, bijna 200.000 mensen mee. Dit jaar telden 170.000 mensen de vogels in hun tuin. Gezien de harde wind en het milde winterweer, waardoor er minder vogels in de tuinen te zien zijn, een mooi resultaat.

Zonder schaap geen heide!
Zonder schaap geen heide!

Misschien heb je ze al wel een zien lopen: de schapen van de Sallandse Heuvelrug. Maar weet je ook waarom ze daar zijn? Wat is de bijdrage van de schapen voor natuurbehoud?

Natuurmuseum Holterberg viert de voorjaarsvakantie
Natuurmuseum Holterberg viert de voorjaarsvakantie

Aan de zuidkant van de Sallandse Heuvelrug vind je Natuurmuseum Holterberg. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je naast een bezoek aan het museum ook meedoen met een van deze leuke activiteiten.

Tel mee met de Nationale Tuinvogeltelling
Tel mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Tel je op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari een half uur mee tijdens de Nationale Tuinvogeltelling? Op deze dagen vragen de Vogelbescherming en Sovon iedereen om de vogels in hun tuin of op hun balkon te tellen.

Versterking heidelandschap Sallandse Heuvelrug
Versterking heidelandschap Sallandse Heuvelrug

Werk in uitvoering : start kapwerkzaamheden Hellendoorn. Begin januari 2022 worden langs de Rieslenk, Bonteweg, Holterweg en Paltheweg bomen en struiken verwijderd. De werkzaamheden lopen door tot 1 maart 2022 en worden uitgevoerd door F.M. Verschoor Bosbouw uit Haarle.

Marian Torenbeek ontvangt De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 in gemeente Hellendoorn
Marian Torenbeek ontvangt De Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021 in gemeente Hellendoorn

Groene vrijwilliger Marian Torenbeek heeft de Overijsselse vrijwilligersprijs 2021 in de gemeente Hellendoorn gewonnen! En ze verdient het zeker om in het zonnetje gezet te worden...

Het Toverbos van Staatsbosbeheer in het Buitencentrum
Het Toverbos van Staatsbosbeheer in het Buitencentrum

In het toverbos leven veel dieren. Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk, nu in de winter kan hij zijn verstopte voorraad niet meer vinden. Zouden de kinderen kunnen helpen met het zoeken naar de hazelnoten?

Gezocht: recreatieondernemers die gastheer of –vrouw willen worden
Gezocht: recreatieondernemers die gastheer of –vrouw willen worden

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is een uniek natuurgebied in Overijssel. Van stuwallen, zwerfkeien en grafheuvels tot heide, bossen en de meanderende Regge: het Nationaal park is een aantrekkelijke bestemming voor recreanten.

Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg
Midwinterhoornwandeling op De Sprengenberg

Maak een frisse wandeling met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. De Haarlese Midwinterhoorngroep opent op zondag 28 november het blaasseizoen op De Sprengenberg. De wandeling start vanaf Erve De Pas in Haarle. Je kunt starten tussen 13:00 en 15:00 uur.

Eerste biografie over het landschap Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Eerste biografie over het landschap Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

De Sallandse Heuvelrug is een gewaardeerd natuurgebied. Als je uitzoomt, zie je dat dit gebied nog maar één van de ‘bergen’ is in een gebied vol heuvels en dalen, dorpen, landgoederen, akkers en velden.

Vers van de pers; zes nieuwe Jeugdnatuurbegeleiders
Vers van de pers; zes nieuwe Jeugdnatuurbegeleiders

Alle Nationale Parken in Nederland hebben de opgave om te zorgen dat ieder kind onder de twaalf jaar het Nationaal Park kan beleven en ontdekken. In Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is er van alles te beleven voor kinderen in de bassischoolleeftijd.

Vollemaanwandeling Sallandse Heuvelrug
Vollemaanwandeling Sallandse Heuvelrug

Beleef de volle maan vanuit Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Ga op pad met de gids, samen maak je een wandeling door de Sallandse bossen en heidevelden.

1 2 3 4 5 6 7
10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip