Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Het Bos van Daantje Das is in de weekenden weer geopend
Het Bos van Daantje Das is in de weekenden weer geopend

Natuurmuseum Holterberg is vanaf zaterdag 22 mei in de weekenden geopend voor een bezoek aan het bos van Daantje Das. Ook maandag Tweede Pinksterdag bent u van harte welkom.

Gezocht: vrijwilligers beleefbaar maken landschapsbiografie
Gezocht: vrijwilligers beleefbaar maken landschapsbiografie

Wat maakt het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal zo uniek? Wat is karakteristiek aan het landschap? Je leest het in de landschapsbiografie van het gebied. Nu zijn we toe aan de volgende stap en we hopen dat jij die met ons wil zetten.

De Tiny Tales verhalenwedstrijd is van start!
De Tiny Tales verhalenwedstrijd is van start!

Op 24 mei vieren we de 22ste editie van de Dag van het Nationaal Park, een dag die alle Europese parken in het zonnetje zet. Dit jaar staat in het teken van ‘The Next Generation’. Hoe staan zij in contact met onze natuur? Door een ‘Tiny Tales’ verhalenwedstrijd te organiseren voor leerlingen van groep 6 en 7, helpen we kinderen bij het vinden van hun weg naar Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Doe mee met jouw klas en maak kans op een gratis schoolreisje naar de Natuurschool!

Gespot: een gigantische lammergier in Overijssel
Gespot: een gigantische lammergier in Overijssel

Heel indrukwekkend is het als je de lammergier spot. Met een spanwijdte van bijna 3 meter is het een imposante vogel. Het komt slechts eens in de paar jaar voor dat de vogel zo ver van huis is. RTV Oost trok erop uit met Hans Pohlmann om het dier te spotten.

Vrijwilligersbijeenkomst Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Vrijwilligersbijeenkomst Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Natuurmonumenten en Herberg De Pas ontwikkelen nieuw bosspel.
Natuurmonumenten en Herberg De Pas ontwikkelen nieuw bosspel.

Ontrafel het geheim van de oude Herberg en ga op zoek naar de verdwenen schatkist. Natuurmonumenten en Herberg De Pas hebben samen op Erve De Pas in Haarle een spannend bosspel ontwikkeld. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dit uitdagende spel (met hun ouders) in de buitenlucht spelen en tegelijk genieten van de natuur!

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer sluiten broedgebied heide Sallandse Heuvelrug eerder af voor bezoekers
Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer sluiten broedgebied heide Sallandse Heuvelrug eerder af voor bezoekers

Het kerngebied van de heide in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug gaat dit jaar op 1 maart dicht voor bezoekers in plaats van op 15 maart. Dit doen boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor het tweede jaar op rij, omdat door de opwarming van het klimaat het voorjaar steeds eerder begint en de natuur juist dan rust nodig heeft.

Subsidie voor NP Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Subsidie voor NP Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de provincie Overijssel investeren gezamenlijk bijna 600.000 euro in het ambitieplan om van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal een Nationaal Park van topklasse te maken. Lees, kijk en luister meer over de plannen van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. RTV Oost besteedt op vrijdag 29 januari 4 keer aandacht aan onze aanpak.

Vrijwilliger boswachters en promotie vrijwilligers gezocht
Vrijwilliger boswachters en promotie vrijwilligers gezocht

Natuurmonumenten zoekt nieuwe vrijwilligers op Erve de Pas in Haarle.

Ambitieplan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Ambitieplan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Het realiseren van een Nationaal Park van wereldklasse. Dat is de ambitie van de samenwerkende partners van de netwerkorganisatie Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Geen midwinterhoornblazers in Haarle – de natuur is open
Geen midwinterhoornblazers in Haarle – de natuur is open

Aanstaande zondag 29 december had Natuurmonumenten graag weer samen met de Midwinterhoornblazers uit Haarle traditioneel het seizoen willen ‘aanbloazen’. Maar dat gaat dit jaar vanwege corona uiteraard niet door.

Michael Sijbom nieuwe directeur Landschap Overijssel
Michael Sijbom nieuwe directeur Landschap Overijssel

Michael Sijbom (51) is de nieuwe directeur van Landschap Overijssel. Hij start per januari 2021 als directeur-bestuurder bij de landschapsorganisatie. Michael groeide op in Raalte en was in de jaren 2011 tot 2017 burgemeester van de Overijsselse gemeente Losser. Volgens Anne Flierman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Landschap Overijssel, is Sijbom “een uitstekende kandidaat, die er ongetwijfeld aan gaat bijdragen om Landschap Overijssel verder in de Overijsselse samenleving te verankeren”. Michael neemt de taken over van Eibert Jongsma die tijdelijk directeur bestuurder van Landschap Overijssel is.

1
4 5 6 7 8 9 10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip