Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Alpenwatersalamanders op de Holterberg
Alpenwatersalamanders op de Holterberg

Een spannende nieuwe vondst op de Holterberg! Alpensalamanders komen in dit gebied normaal niet voor. Misschien zien we ze de komende jaren wel steeds vaker in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

BNNVARA programma ‘3 Op Reis’ ontdekt Overijssel
BNNVARA programma ‘3 Op Reis’ ontdekt Overijssel

Reizen gaat er de komende tijd compleet anders uitzien, iets wat de makers van het BNNVARA-programma ‘3 op Reis’ als geen ander beseffen. In het aankomende seizoen spelen hun reisavonturen zich dan ook dichtbij huis af. Op zoek naar de mooiste bestemmingen en inspirerende verhalen kan Overijssel daarin natuurlijk niet ontbreken.

De deuren van Natuurmuseum Holterberg zijn weer open vanaf 1 juni!
De deuren van Natuurmuseum Holterberg zijn weer open vanaf 1 juni!

Vanwege Corona moest Natuurmuseum Holterberg voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog de deuren sluiten. De deuren gaan weer open!

Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer
Holterbergweg-Nijverdalsebergweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer

Iedereen wordt opgeroepen om thuis te blijven, ook tijdens de paasdagen. Uit voorzorg wordt daarom op vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april 2020 de Holterbergweg-Nijverdalsebergweg (in de volksmond de Toeristenweg) in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in zijn geheel afgesloten van 12.00 tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer.

Kamsalamanders Sallandse Heuvelrug doen het weer goed
Kamsalamanders Sallandse Heuvelrug doen het weer goed

De kamsalamanders hebben de droogte en het ranavirus overleefd, concludeert een opgeluchte boswachter Ruben Vermeer. Deze week onderzocht hij de poelen waarin ze voorkomen. De zeldzame reptielen blijken weerbarstig en overleefden ondanks een zeer zwaar jaar.

Mountainbikers maken ommetje voor zandhagedis
Mountainbikers maken ommetje voor zandhagedis

Vanaf maandag 30 maart 2020 wordt een deel van de blauwe MTB-route Sallandse Heuvelrug nabij de singletrack langs het Hazenpad en de Grensweg in Holten afgesloten. Dit is nodig om de zandhagedis te beschermen, die daar veel voorkomt. De route wordt omgeleid via de Plaggenweg en de Haarlerweg. Ter plaatse wordt de omleiding aangegeven met de bekende blauwe MTB-route bordjes. De omleiding duurt tot ten minste 1 oktober a.s.

Ga lopend of op de fiets naar de Sallandse Heuvelrug, laat de auto thuis.
Ga lopend of op de fiets naar de Sallandse Heuvelrug, laat de auto thuis.

Met dit mooie weer is de verleiding groot om naar de Sallandse Heuvelrug te gaan. Heb jij of je gezinsleden gezondheidsklachten? Blijf dan thuis. Heb je geen klachten? Houd je dan strikt aan de maatregelen van het RIVM als je een frisse neus gaat halen.

Alert Coronavirus (COVID-19)
Alert Coronavirus (COVID-19)

Maatregelen en gevolgen Coronavirus (COVID-19)

Broedgebied op Sallandse Heuvelrug per direct dicht voor bezoekers
Broedgebied op Sallandse Heuvelrug per direct dicht voor bezoekers

HAARLE - Het kerngebied van de heide op De Sprengenberg in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is per direct afgesloten voor bezoekers. Volgens Natuurmonumenten is het broedseizoen vervroegd begonnen, waardoor de dieren nu rust nodig hebben.

Natuurmonumenten sluit broedgebied heide De Sprengenberg vervroegd af voor bezoekers
Natuurmonumenten sluit broedgebied heide De Sprengenberg vervroegd af voor bezoekers

Het kerngebied van de heide op De Sprengenberg in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug gaat per direct dicht voor bezoekers omdat het broedseizoen al is begonnen. De natuur zit al in de voorjaarsstand en heeft rust nodig.

Eerste Lammetjesfeest bij Erve De Pas
Eerste Lammetjesfeest bij Erve De Pas

Op 2de paasdag (maandag 13 april) staat Erve de Pas in het teken van het voorjaar! Voor jong en oud is er op deze dag van alles te beleven. Breng een bezoek aan de lammetjes, snuffel rond bij de kramen met lokale producten, doe de speurtocht in de Speelnatuur en kijk hoe de herder de schapen bij elkaar drijft met haar honden.

Start uitvoering natuurherstelwerkzaamheden Zunasche Heide
Start uitvoering natuurherstelwerkzaamheden Zunasche Heide

Vanaf 19 februari wordt er gewerkt aan natuurherstel op de Zunasche Heide. Zunasche Heide is een onderdeel van de aanpak om de natuur in het Natura-2000 gebied Sallandse Heuvelrug te beschermen en te versterken. Staatsbosbeheer voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Overijssel.

1
4 5 6 7 8 9 10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip