Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
StrongmanRun groeit uit tot YU MAN RACE OBSTACLE RUN
StrongmanRun groeit uit tot YU MAN RACE OBSTACLE RUN

De nieuwe koers en daarbij behorende nieuwe naam van de StrongmanRun is bekend. Het event gaat verder als YU MAN RACE. Ook de StrongSisterRun wordt onderdeel van de YU MAN RACE. Dit betekent geen verschil meer tussen mannen en vrouwen. Op 5 en 6 september 2020 vindt de eerste YU MAN RACE plaats.

Verwijderen fijnsparren i.v.m. letterzetter van januari tot half maart 2020
Verwijderen fijnsparren i.v.m. letterzetter van januari tot half maart 2020

Staatsbosbeheer gaat tussen januari en half maart in diverse percelen op de Sallandse heuvelrug en Borkeld fijnsparren verwijderen die zijn aangetast door de letterzetter. We gaan dit doen om het bos gezond te houden en om de veiligheid langs de paden te garanderen.

Houtoogst Eelerberg - van januari tot half maart 2020
Houtoogst Eelerberg - van januari tot half maart 2020

Project Gagelmansven Hellendoorn wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2019
Project Gagelmansven Hellendoorn wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2019

Met de Landschapsprijs stimuleert Landschap Overijssel gemeenten om zich in te zetten voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Dit jaar is de prijs niet naar een gemeente gegaan, maar naar een gemeentelijk project. Het winnende project komt uit de gemeente Hellendoorn, het Gagelmansven. Met z’n allen hebben de deelnemers van de groep de prijs in ontvangst tijdens de Contactdag Gemeenten. Dit is een netwerkbijeenkomst die Landschap Overijssel jaarlijks organiseert voor ambtenaren en bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het landschap in hun gemeente, dit jaar in Partycentrum De Zandstuve in Den Ham. Naast het project Gagelmansven waren de projecten Bees are Few (Hof van Twente) en de Trekvaartzone (Kampen) genomineerd. De inwoners van Overijssel hebben massaal meegestemd.

De nieuwe herfstcollectie is uit!
De nieuwe herfstcollectie is uit!

De herfst is weer begonnen! Kom naar de Sallandse Heuvelrug voor een feest van kleuren en geuren. Bladeren vallen van de bomen en paddenstoelen schieten uit de grond. Een heerlijk moment om naar buiten te gaan. In de herfst zijn er heel veel leuke activiteiten in en buiten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Gezamenlijk zomerkamp Junior Rangers
Gezamenlijk zomerkamp Junior Rangers

De Junior Rangers van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en van Nationaal Park Weerribben-Wieden hadden op 20, 21 en 22 september een gezamenlijk kamp in De Wieden ( dank aan Natuurmonumenten voor de gastvrijheid!)

Publiek loopt weg met KUDDE
Publiek loopt weg met KUDDE

Natuurtheatervoorstelling KUDDE van start. 15 jaar Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De natuur heeft de paarse loper uitgerold: De prachtig bloeiende heide is voor iedereen een aangename verrassing. Kijk voor meer activiteiten op www.paarseloper.nl

Zondag 25 augustus 2019 Fotoworkshop WNF bij Natuurmuseum Holterberg
Zondag 25 augustus 2019 Fotoworkshop WNF bij Natuurmuseum Holterberg

Ook dit jaar wordt er een fotoworkshop voor kinderen georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met Natuurmuseum en IVN op zondag 25 augustus. Voor jonge natuurliefhebbers, met een passie voor fotografie, is er een interessante route uitgezet om de mooiste foto’s te kunnen maken. Er zullen ook WNF en IVN fotografen meelopen om de beste tips te delen. Natuurlijk vinden we het ook erg gezellig als ouders meelopen.

Natuurmonumenten wijzigt omgang met bos en bomen
Natuurmonumenten wijzigt omgang met bos en bomen

Natuurmonumenten past na een uitgebreide achterbanraadpleging haar omgang met bos en bomen aan. De natuurvereniging maakt zich hard voor de groei van het totale bosoppervlak in Nederland met tienduizenden hectaren. Zelf gaat Natuurmonumenten minder bomen kappen. Bij het omvormen van voormalige productiebossen naar meer natuurlijke bossen, wordt het kapoppervlak teruggebracht van twee hectare naar maximaal een halve hectare. Wanneer boskap nodig is om open landschappen te herstellen, vanwege het behoud van bedreigde planten en dieren, werkt Natuurmonumenten daar in de toekomst alleen nog aan mee als iedere gekapte boom gecompenseerd wordt.

De vakantieperiode staat voor de deur
De vakantieperiode staat voor de deur

Het is natuurlijk heerlijk om met de caravan naar Frankrijk te gaan, een bergtocht te maken in Oostenrijk of met het vliegtuig naar een tropisch eiland te gaan. Daarnaast is ook in eigen omgeving genoeg moois te ontdekken. In de zomerperiode zijn er tal van activiteiten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Nationale Vogelweek bij Natuurmuseum Holterberg
Nationale Vogelweek bij Natuurmuseum Holterberg

Van Huismus tot Korhoen. Van 11 tot en met 19 mei is het Nationale Vogelweek en daarom staat Natuurmuseum Holterberg de hele week in het teken van vogels.

Gezocht: Begeleiders van Jeugd- en jongeren in de natuur
Gezocht: Begeleiders van Jeugd- en jongeren in de natuur

Voor het begeleiden van groepen jongeren op de Sallandse Heuvelrug zoekt IVN Natuureducatie enthousiaste vrijwilligers die na de zomervakantie het huidige team wil komen versterken. Het gaat om het begeleiden van een groep Juniorrangers, het begeleiden van schoolprogramma’s en de Jeugdnatuurclub Sallandse Heuvelrug. Enthousiasme is het belangrijkste, voor inhoudelijke begeleiding en training wordt gezorgd. Wel dienen begeleiders een Verklaring Omtrent Gedrag (VAR) kunnen overleggen.

1
4 5 6 7 8 9 10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip