Nieuws
Nieuws

Selecteer filters
x
van
tot
Voorjaar, tijd om naar buiten te gaan!
Voorjaar, tijd om naar buiten te gaan!

Kom naar het BuitenCentrum de Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal. Hét vertrekpunt voor een dag naar buiten. Geniet van de on-Nederlandse vergezichten over de golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen tussen Hellendoorn en Holten. In het verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Beleef rust, ruimte en reliëf.

Het Klokhuis komt met zevendelige serie over de Nationale Parken
Het Klokhuis komt met zevendelige serie over de Nationale Parken

Bevers spotten, kanoën door een moerasgebied, zeldzame planten ontdekken en slapen in een hangmat tussen de bomen. Klinkt als een avontuurlijke reis door een ver land, maar dit kan allemaal gewoon in Nederland! En wel in onze Nationale Parken. Vanaf dinsdag 9 april zie je in Het Klokhuis wat er allemaal te beleven is in de Nederlandse natuur. In een zevendelige serie gaan Pascal, Janouk en Sosha op ontdekkingstocht in een aantal van de Nederlandse Nationale Parken.

Paasweekend met kuikens, expositie Han Bouwmeester
Paasweekend met kuikens, expositie Han Bouwmeester

Echte kuikens in het museum, vreemde eieren in het vernieuwde Bos van Daantje Das, een heuse paashaas en een nieuwe expositie met wondermooi werk van natuurfotograaf Han Bouwmeester. Het maakt en bezoek aan Natuurmuseum Holterberg tijdens de paasdagen voor jong en oud tot een belevenis!

De heideslak ontwaakt uit zijn winterslaap
De heideslak ontwaakt uit zijn winterslaap

Na een welverdiende winterslaap is de heideslak vanaf 1 april weer volop in bedrijf. Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een elektrokar die stapvoets en geruisloos rijdt. In de slak is voldoende ruimte voor zeven personen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen. De Heideslak neemt u weer graag mee!

Provinciaal Inpassingsplan (PIP) vastgesteld
Provinciaal Inpassingsplan (PIP) vastgesteld

In het Natura 2000-gebied Sallandse Heuvelrug gaan provincie en partners de kwetsbare natuur herstellen en versterken. Daarnaast wordt het aangrenzende gebied de Zunasche Heide hersteld en weer in verbinding gebracht met de Sallandse Heuvelrug. Provinciale Staten hebben op 27 februari 2019 het definitieve Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de Sallandse Heuvelrug vastgesteld. Het PIP voor de Sallandse Heuvelrug ligt inclusief bijlagen ter inzage van 26 maart tot en met 6 mei 2019.

Voortgang herstel heidelandschap
Voortgang herstel heidelandschap

Op de Sallandse Heuvelrug werken Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten samen aan het herstel van het heidelandschap. Graag delen wij met u wat er op dit moment in het gebied gebeurt en wat u de komende weken kunt verwachten.

Onderzoek naar doodgereden reptielen op MTB-routes
Onderzoek naar doodgereden reptielen op MTB-routes

Vele mountainbikers maken gebruik van de uitdagende MTB-routes over de Sallandse Heuvelrug. Echter worden er regelmatig reptielen als de zandhagedis en de hazelworm doodgereden.

Inloopmiddagen ontwikkeling Zunasche Heide
Inloopmiddagen ontwikkeling Zunasche Heide

De komende jaren gaat Staatsbosbeheer in opdracht van de provincie Overijssel aan de slag met de Zunasche Heide. Op dit moment is een team van Staatsbosbeheer bezig met het verder uitwerken van het inrichtingsplan, dat samen met de omgeving tot stand is gekomen. Elke laatste woensdag van de maand organiseert het team een inloopmiddag in buurthuus ’t Hexel in Nijverdal, waar u kunt binnenlopen met uw vragen. Graag nodigen zij u uit om langs te komen als u daar behoefte aan heeft.

1
4 5 6 7 8 9 10
NP Logo
Tip je vrienden
Tip