Route-tips
Smaak en Vermaak fietsroutes langs de Regge. Hoe lekker.
2 min
17144 x gelezen

De routes laten fietsers kennis maken met de bijzondere natuur en bezienswaardigheden van het Reggedal.

Het Reggedal heeft drie bijzondere Smaak en vermaakroutes. Allemaal langs de Regge waar onderweg streekproducenten hun lokale lekkernijen aanbieden. Deze routes zijn verwerkt in een routeboekje. In het boekje zijn deze drie routes gebundeld: route Hellendoorn - Den Ham van 38 km, route Notter-Zuna van 41 km en de route Markelo Diepenheim van 55 km. De routes leiden de fietser langs de landgoederen en landhuizen rondom Diepenheim, in het zuidelijke deel van het Reggedal. In het middenstuk van de Regge kent het platteland weidse uitzichten rondom Zuna en Notter. De noordelijke route rondom Hellendoorn biedt afwisselend bossen, fietspaden langs de Regge en mooie doorkijkjes in het coulissenlandschap.

Startpunten

De routeboekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info’s in het Reggedal en bij de startpunten van de drie Smaak en Vermaak routes:

Het Reggedal

Het Reggedal met de rivier de Regge, op de grens van Salland en Twente, is een prachtig natuurgebied. Helemaal sinds de Regge in oude glorie is hersteld en weer als vanouds door het landschap meandert. Kom tot rust bij het kabbelende water van de rivier en geniet van de mooie doorkijkjes in het Twentse coulisselandschap.

Proef en beleef!

Niet alleen de natuur is genieten met een grote G. Ook de unieke streekproducten en de gezellige horeca gelegenheden maken deze fietsroutes tot een unieke beleving. Je komt langs al die unieke kleinschalige locaties waar je de regio echt proeft en beleeft.

De rivier de Regge

De Regge stroomt vanaf Landgoed Westerflier bij Diepenheim langs Goor, Rijssen, Enter, Hellendoorn richting Ommen en voegt zich daar bij de Vecht. In 1850 was de rivier de Regge nog een woeste stroom, die in de winter buiten zijn oevers trad. Kronkelend zocht de Regge zich een weg langs boerengehuchten met dromerige namen als Hulsen, Notter en Zuna, Elen en Rhaan. De rivier werd door mensenhanden langzaam getemd tot een braaf stroompje, maar gelukkig is het tij gekeerd. De Regge mag weer wild zijn, weer buiten zijn oevers treden. De natuur herovert haar plekje in het landschap.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip