Landschap vol plezier
Natuureducatie op de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal. Voor elke leeftijd een ontdekkingstocht.
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
2 min
10274 x gelezen

‘Iedereen is een buitenmens’. In verbinding staan met de natuur mag weer. Moet zelfs. Maar een dag op de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is vooral leuk. Er is onwijs veel te doen. Handig om dat teveel aan energie kwijt te raken. Ondertussen is er volop ruimte voor verbazing en verwondering: Waarom is het bos groen? Waar slapen konijntjes? En bestaan kabouters toch?

Wanderen en wonderen

Het antwoord hoef je gelukkig niet zelf te geven. Met speurtochten, handboeken, puntmutsen en knapzakjes is er voor elke leeftijd wel een boeiende speur- of ontdekkingstocht beschikbaar. Van paaltje naar paaltje is al feest. Van opdracht naar opdracht helemaal. Je kunt ook nestkastjes leren timmeren of hulpboswachter worden.

Grote boze wolf

Blijven ze ‘superstom’ roepen? Laat ze dan ondersteboven tijgeren, klimmen of hutten bouwen. Komt de regen met bakken naar beneden? In het natuurdiorama -een soort nagebouwde natuur- staan levensechte en -grote wilde dieren. En ja, ook de wolf is terug. Dat grote en dat boze van Roodkapje, valt gelukkig mee.

Handig

Er zijn drie bezoekerscentra van waaruit je de Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal kunt ontdekken. Parkeren is gratis. De hond mag (aangelijnd) ook mee. De spullen voor ontdekkings- en speurtochten zijn tegen een kleine vergoeding en soms een borg verkrijgbaar. De activiteiten en routes (buggyproof en <5 km) starten altijd in de buurt. Check hier de actuele activiteitenkalender. Genoeg gespeeld en ontdekt? Rozig van al die buitenlucht? Neem een lekkere koffie voor je de auto instapt. Je vindt altijd wel een plekje bij een van de gastvrije horecaondernemers.

Tip:

Kom je aan het eind van de zomer? Dan is het bessentijd. Plukken mag maar pluk alleen boven kniehoogte. Dan weet je zeker dat er geen dieren overheen hebben geplast.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip