Landschap vol plezier
Top 6 buitenactiviteiten voor kinderen die vies mogen worden.
Bertine  Kleinjan
Geschreven door Bertine Kleinjan
3 min
20482 x gelezen

Kinderen spelen steeds minder buiten. Is dat erg? Ja, dat is erg! Onderzoekers zijn het daar al lang over eens. Buitenspelen is onmisbaar voor het kinderbrein. In de natuur worden ze ontzettend creatief. Bovendien hoeven ze er niet te presteren zoals op een sportveld en leren ze om te wachten. Wachten? Ja, bij een computerspelletje scoor je direct. Buiten niet en dat is heel gezond. Dus hup, de natuur in. En waar kan dat beter en gemakkelijker dan op de Sallandse Heuvelrug? Bij de drie buitencentra is van alles te beleven. Er zijn eindeloos veel speur- en ontdekkingstochten. Soms tegen een kleine vergoeding. Of je gaat op pad met de boswachter. Of bessen plukken of nog anders… Parkeren is gratis. Picknickplekken zijn er in overvloed. Bovendien is er altijd wel een broodje of pannenkoek in de buurt. In de schoolvakanties is er nog veel meer te doen.

6
Informatieschuur Erve de Pas

Zin in een lekkere wandeling met de (klein)kinderen?! Ontdek de wondere wereld van insecten en kriebelbeestjes op De Sprengenberg met de BZZZ Speurtocht! Haal op zondag tussen 11.00 en 14.00 uur een rugzak met spullen bij Informatieschuur De Pas in Haarle. Deze speurtocht is voor kinderen van 4 tot 9 jaar.

Lees meer
5
Bos van Daantje Das

Door een boom te 'voelen' kun je de leeftijd van de boom inschatten. Door het geschetter van de vogels weet je wat er in het bos gebeurt. Door te kijken hoe de mossen groeien, kun je je richting bepalen. En zorg dat een dier je niet ruikt door tegen de wind in te lopen. Je leert heel veel in het Bos van Daantje Das! Er zijn natuurbelevingsvragen voor kinderen van 4-8 jaar, 8-12 jaar en middelbarescholieren. Nieuw: voor de allerkleinsten is het bos uitgebreid met het Groote Kikkerpad.

Lees meer
4
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Ontdek hier de ‘wonderlijke geschiedenis’ met een speciale trolley. Op de bovenkant is een maquette in 3D aangebracht waar je het Reggedal ziet vanaf het hooggelegen Buitencentrum. De andere trolleys hebben thema's als fauna, flora, geologie, mens en natuur en seizoenen. Hoe interactief is dat? Of kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Lees meer
3
Natuurmuseum Holterberg

Kinderen vinden Natuurmuseum Holterberg fantastisch. Een speurtocht stuurt je kriskras door het museum en in het Bos van Daantje Das is van alles te beleven. Tegenover het museum vind je het speel- en leerbos van Daantje Das, hier kunnen kinderen op ontdekkingstocht door de natuur. De opdrachten zijn voor verschillende leeftijdsgroepen.

Lees meer
2
Speelboerderij Dondertman

Deze kinderboerderij heeft heel veel dieren. Van kippen, varkens en geiten tot konijnen en cavia’s in Cato’s ruime knuffelhuis. In de knuffelwei kun je schapen en geiten aaien. Voer is verkrijgbaar in het Boshuus of aan de kassa. Ook is er een speelweide met speelelementen voor diverse leeftijden, zoals veerbeestjes, diverse schommels, een kabelbaan en zelfs een overdekte glijbaan. Verder is er een zandbult en ook twee vrij beschikbare skelterbanen: één voor de kleintjes en één voor oudere kinderen. Topper is nog altijd het springkussen en de draaimolen! Tevens zijn er twee speelelementen die ook geschikt zijn voor gebruik door mindervalide kinderen.

Lees meer
1
Speelbos

Bij het Buitencentrum Nijverdal, ligt een 2 km lang speelbospad, waarlangs je hutten mag bouwen en waar je een dassenburcht binnen kan. Het speelbospad maakt natuur pas écht leuk voor kids. Volg de eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke dingen om te klimmen en klauteren, slingeren en schommelen. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister en voel het bos. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. Het Speelbospad is gratis toegankelijk,

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Bertine  Kleinjan
Bertine  Kleinjan
Geschreven doorBertine Kleinjan

Bertine Kleinjan is geboren en getogen in Oldenzaal. Ze houdt van zeilvakanties en gaat graag op pad met hun oranje camperbusje maar duikt minstens één week per jaar onder in het prachtige Springendal of op de Sallandse Heuvelrug.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip