Route-tips
De beste MTB routes van Nederland
3 min
12078 x gelezen

Elke gerespecteerde Mountainbiker kent de routes op de Sallandse Heuvelrug. De routes in Rijssen en Hellendoorn staan al jarenlang in de top 10 van MTBroutes.nl. Wil je uitgedaagd worden, dan kun je de routes zelfs combineren. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.

6
Hellendoorn MTB-route (paars)

Deze MTB route over de Sallandse Heuvelrug bij Hellendoorn heeft een lengte van 18 kilometer. De route is ook aaneengesloten te rijden met de blauwe route (30 kilometer) in Holten. De route is gemarkeerd met paarse MTB-bewegwijzering. Je kunt de route starten bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Lees meer
5
MTB Route Lageveld

De MTB-route Lageveld heeft een lengte van 5 kilometer en is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken. De mountainbikeroute Wierden-Lageveld, gelegen in het bosgebied Het Lageveld is onderdeel van de mountainbikeroute Wierden. Je kunt de route starten aan de Vlierdijk ter hoogte van de N749 in Wierden. De verbindingsroute tussen dit trainingsrondje Het Lageveld en de mountainbikeroute Wierden is gemarkeerd met gele bordjes. Het is een goed aangelegde route, een trainingsrondje, die vooral bestaat uit singletracks en voorzien is van een goede flow.

Lees meer
4
Lemelerberg MTB-route (zwart)

De route op de Lemelerberg heeft een lengte van 13 kilometer. Dit lijkt niet erg lang, maar omdat het een behoorlijk pittige route is kun je er toch voldoende energie kwijt! De route wordt bewegwijzerd met zwarte MTB-bewegwijzering. Je kunt de route starten bij de parkeerplaats nabij het restaurant bovenop de Lemelerberg aan de Kerkweg in Lemele of bij parkeerplaats Dalmsholte aan de Raalterweg.

Lees meer
3
Reggedal MTB-route (groen)

Deze route, geheten Reggedal, gaat door het gelijknamige gebied Het Reggedal en bestaat voor een deel uit nieuw aangelegde singletracks. De route is 19 km lang. De groene route is een wat vlakkere route, met een paar heuvels in het Duivecatebos. De route is te starten vanuit De Wilgenweard in Nijverdal. De route is soms verhard, gaat langs het riviertje de Regge en bevat singletrails door het bos. Aan de westkant van de route volgt de route een deel van de paarse mountainbikeroute Hellendoorn. Wanneer je groen en paars combineert heb je een route van 35 kilometer. Ook is de route eenvoudig te combineren met de blauwe MTB-route in Holten. Wanneer je groen, paars en blauw combineert, heb je een route van 65-70 kilometer.

Lees meer
2
Rijssen MTB-route (groen)

Deze MTB-route bij Rijssen heeft een lengte van 20 kilometer en leidt door het ongeveer 600 hectare grote natuurgebied De Borkeld, gelegen tussen de A1 en Rijssen. De lange aangesloten singletracks maken deze route zeker de moeite waard een keer uit te proberen. De route is gemarkeerd met groene MTB-bewegwijzering. Je kunt de route starten bij Sportpark de Koerbelt in Rijssen.

Lees meer
1
MTB route Wierden

De MTB-route Wierden heeft een lengte van 32 kilometer en is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken. De mountainbikeroute Wierden bestaat voornamelijk uit singletracks die zijn gelegen in bosrijke gebieden rondom Wierden. Je kunt de route starten bij: Recreatieplas Het Lageveld in Wierden en bij Bungalowpark Hoge Hexel in Wierden. De mountainbikeroute is eenvoudig te combineren met het trainingsrondje op Het Lageveld, met een lengte van 4,3 kilometer. De verbindingsroute met het trainingsrondje Het Lageveld is gemarkeerd met gele bordjes.

Lees meer

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip