Groen-om-te-doen
Houd het vakantiegevoel langer vast met deze activiteiten in het Nationaal Park
2 min
3276 x gelezen

Helaas komt de zomervakantie al bijna ten einde. Door lekker veel buiten in de natuur te zijn, kun je het vakantiegevoel langer vasthouden. Er staan weer een hoop activiteiten op de agenda van het Nationaal Park. Hier lichten we er een aantal uit.

Wandelingen: Schemer- en ochtendwandelingen

Wandel mee met een gids van Staatsbosbeheer voor een schemerwandeling over de Sallandse Heuvelrug. Langzaam zakt de zon onder, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een vogel zingt zijn laatste lied van de dag. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet hoor je er nog één of kruist er één je pad. Een mooie afsluiting van de dag.

Niet alleen ’s avonds is het bos het ontdekken waard. Stap vroeg uit de veren en wandel met een Staatsbosbeheer-gids door het glooiende landschap van bossen en velden. Een fris begin van de dag! Je ziet en hoort de natuur ontwaken: het eerste zonlicht valt over het landschap en vogels laten van zich horen.

Praktische informatie:

Data ochtendwandeling (6-8 km): 29 augustus 06:00-08:00 uur en 29 oktober 05:45-7:45 uur. Meer informatie.

Spotten: bossafari’s en speuren naar sporen

Op diverse middagen zijn er bossafari’s en de excursie speuren naar sporen. Deze tochten zijn speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. Het beloven mooie tochten te worden waarbij je al je zintuigen gebruikt. Samen met je (klein)kinderen ontdekt je het bos eens op een heel andere manier.

Praktische informatie

Data speuren naar sporen: 4 september, 15 oktober en 30 oktober (14:00-16:00 uur). Lees meer over speuren en sporen in Salland.
Data bossafari’s: 1 september, 20 oktober, 25 oktober, 12 december (14:00-16:00 uur). Lees meer over de bossafari’s

Ook leuk:

• 5 september, 3 oktober of 5 december: Bosbaden in Salland
• 18 september: Op zoek naar reeën op De Sprengenberg

Dit is slechts een greep uit de activiteiten. Er zit vast iets voor je bij, kijk voor alle activiteiten in onze agenda.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip