Landschap vol natuur
5 minder bekende plekken die je wilt ontdekken!
2 min
3650 x gelezen

Afslag gemist? Dat is niet erg! Het brengt je op nieuwe plekken, waar je nog niet eerder aan dacht. Waar het minder druk is en waar ook genoeg te ontdekken valt. Wij hebben er voor jou 5 op een rijtje gezet.

5
Overtoom-Middelveen

Er zijn weinig gebieden in Nederland waar het kwelwater zo veel ruimte krijgt, vandaar dat de overheid het Overveen als kerngebied heeft aangemerkt. De combinatie van natte natuur en de openheid maakt het een paradijs voor flora en fauna. Als je er loopt - stepping stones voorkomen dat je natte voeten krijgt – voel je de magie. Een soort belofte. Omdat dit nog maar het begin is…

Lees alles over Overtoom-Middelveen
4
Boksloot

Aan de oppervlakte zie je waterhoentjes tevreden drijven. Eronder duiken snoeken nerveus weg. Of je nu stroomop- of afwaarts loopt, er is altijd wel iets te zien of te horen. De vrolijke noten van de wielewaal bijvoorbeeld die vanuit de boomtoppen klinken. Misschien rust op een van de palen rond de weilanden wel een havik of buizerd..

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over Boksloot >
3
Hollands Schwarzwald

De vergelijking met het Duitse Zwarte Woud is snel gemaakt. En dat is niet voor niets. Zelfs op zomerse dag dringt het zonlicht nauwelijks tussen de bomen door. Je kunt er fantastisch wandelen en fietsen. Op de licht heuvelachtige paden kom je ogen en oren te kort. Spechten zijn hier ware meesters in ‘Je hoort me wel maar ziet me niet’. Maar wees niet bang, verder is het aangenaam stil. Zeker op een door-de-weekse dag lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Meer lezen over Hollands Schwarzwald
2
De Borkeld

Grootse, glooiende heidevelden afgewisseld met jong bos en graslanden. Tussen de akkers door vind je uitbundige bloemenvelden, af en toe een leemkuil en zelfs een stukje hoogveen. Na elke bocht wacht weer een mooi onderhouden boerderij, een beekje of een kapelletje. Een nuchtere tukker - je bevindt je officieel in Twente - zou al dat moois misschien afdoen met de term ‘coulisselandschap’. Maar daarmee doe je dit imponerende landschap veel te kort.

De Borkeld ontdekken
1
Eelerberg

De Eelerberg is een van de noordelijkste heuvels van de Sallandse Heuvelrug. Met zijn 40 meter is hij zeker niet de hoogste maar historisch gezien is het een absolute topper: zo staat er een prachtig 19de -eeuws landhuis, waarvan gezegd wordt dat het nog altijd op de oorspronkelijke manier verwarmd wordt. En in het oude sanatorium waar ooit TBC-patiënten werden verpleegd ben je nu van harte welkom voor een kop koffie met wat lekkers!

De Eelerberg op!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip