De boswachter vertelt
Blog van boswachter Ine Nijveld: "Vrijwilligers"
Ine  Nijveld
Geschreven door Ine Nijveld
2 min
434 x gelezen

Het is héél koud en héél donker als ik naar de informatieboerderij n Witten op De Borkeld ga. Er staan veel sterren aan de hemel, een magisch gezicht. Gedaanten lopen in het donker met slechts een klein lichtje om niet te struikelen. Het geluid van een midwinterhoorn brengt een warm welkom in de ijzige kou.

Binnen is een grote groep vrijwilligers aanwezig. Samen sluiten we het jaar af. Een jaar waarin zij Staatsbosbeheer hebben ondersteunt door het ontvangen van gasten en het vertellen over De Borkeld. Ook zijn er mensen die de tuin rondom de boerderij hebben onderhouden of hebben gewerkt op de heide. Velen van hen doen dit al jaren, zonder hiervoor betaald te krijgen, uit passie en verbondenheid. We kijken samen terug op het afgelopen jaar, wat er is veranderd en wat we hebben bereikt. Ook een blik vooruit. Hoe nu verder.

Ook de vrijwilligersgroepen op de Sallandse Heuvelrug hebben veel werk verzet. Regelmatig treft ik hen op zaterdag op de heide. Druk zagend of gezellig aan de koffie. Vrijwilligers in het buitencentrum of vrijwilligers die helpen met timmerwerkzaamheden, vrijwilligers die helpen met flora- en faunatellingen of zelfs met toezichthouden.

Vanmiddag wordt in de gemeente Rijssen-Holten een prijs uitgereikt aan een vrijwilliger die toezicht voor ons houdt. Overdag, s avonds, door de weeks, in het weekend zelfs op feestdagen is hij in het veld. Vrijwillig gastheer en Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Bemiddelaar tussen groepen in een samenleving die zo verdeeld is.

Er wordt slechts aan 1 persoon een prijs uitgereikt vandaag, maar die staat symbool voor AL onze vrijwilligers in het groen. Inmiddels heeft iedereen in ’n Witten iets te drinken. We heffen samen het glas en proosten.

Beste lieve, bevlogen vrijwilligers, héél hartelijk dank voor al jullie inzet voor de natuur in 2022!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ine  Nijveld
Ine  Nijveld
Geschreven doorIne Nijveld

Ine Nijveld is een boswachter met als werkgebied het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en De Borkeld. Zij neemt dagelijks de tijd voor de mooiste natuurplekjes in Twente.

NP Logo
Tip je vrienden
Tip