De achtertuin van...
Monique Kuipers
2 min
4466 x gelezen

We kijken mee met Monique (51) naar ‘haar achtertuin’: Rijssen en omgeving. Monique en haar man hebben sinds 2022 een boerderijwinkel aan huis met streekproducten. Ze laat ons zien wat haar ‘achtertuin’ een bezoekje waard maakt. Wat is het karakter van het gebied en wat maakt het zo bijzonder?

Bekijk hier de video van Monique
omschrijving
omschrijving

Iets terugdoen voor de omgeving

Tien jaar geleden zijn Monique en haar man van de stad Rijssen naar de wijk Het Opbroek verhuisd. Ze hebben daar een boerderij opgeknapt en kregen het idee wat terug te doen voor de omgeving. “We vonden het mooi om op ons eigen erf te gaan verdienen, dus daar hebben we hard voor gewerkt en doen we nu. We hebben een plek gecreëerd waar de mensen uit Rijssen en daarbuiten alle boodschappen kunnen doen en dan zijn het ook nog allemaal lokale en biologische producten. En er is natuurlijk ook even tijd voor een praatje!”

Gemoedelijkheid

‘Noaberschap’ leeft gelukkig hier in Rijssen nog steeds. “Het is een groot goed. Iedereen zorgt voor elkaar en kijkt naar elkaar om. Het is ontzettend gemoedelijk in Rijssen, maar ook tussen de plaatsen onderling.”

Mooiste mountainbike-route

In Monique haar achtertuin bevindt zich het grote bos ‘Hollands Schwarzwald’. Vanaf daar kan je via de Friezenberg richting Markelo. “Een prachtig gebied om te wandelen of paardrijden. Maar je kan er ook heel goed mountainbiken bijvoorbeeld. De route Rijssen is een van de mooiste routes van Nederland!”

"Het gebied is zo groot. Ik ontdek na 10 jaar nog steeds nieuwe plekjes.”

Nieuwe plekken ontdekken

Niet alleen het landschap en de bossen zijn noemenswaardig, ook de omliggende gemeentes maken deel uit van de unieke achtertuin van Monique. “Het gebied is zo groot. Ik ontdek nog steeds nieuwe plekjes als ik richting de Friezenberg ga.”

Loop door de geschiedenis heen

Prachtige wandelroutes zijn er volop langs de Regge. Monique: “Het vee loopt langs de rivier die prachtig door het landschap meandert. Ook bij Rijssen is de natuurlijke loop van de rivier teruggebracht in het landschap. De nieuwe natuur die hierdoor is ontstaan, is nog erg jong, maar erg mooi om te zien.” Het wereldtijdpad is één van die routes waar je ervaart hoe je ‘door de tijd’ wandelt met gebeurtenissen uit de geschiedenis.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip