5 tips voor mooie fietsroutes
1 min
1195 x gelezen

Ontdek de pracht van het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal op de fiets. We hebben 5 fietsroutes voor je op een rijtje gezet die je niet mag missen. Stap op de pedalen en fiets langs uitgestrekte heidevelden, weelderige bossen en luister naar de verhalen van het verdwenen landschap.

5
Het verdwenen landschap, complete route

Geniet onderweg van bijzondere plekken en verhalen over het (verdwenen) landschap in het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, gebaseerd op de Landschapsbiografie die over dit gebied is gemaakt. Bekijk onderweg vlogs en beluister geluidsfragmenten die uitleg geven over het landschap.

Ontdek het verdwenen landschap!
4
Liberation Fietsroute Sallandse Heuvelrug

Beleef de bevrijding in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Op de Sallandse Heuvelrug kun je veel overblijfselen vinden die herinneren aan de oorlog en de bevrijding.

Fiets de Liberation route!
3
Rondje Dijkerhoek

Deze fietsroute gaat door het weideland aan de westkant van de Sallandse Heuvelrug. De naam Dijkerhoek duidt erop dat je hier echt in het broekland terecht bent gekomen. Je fietst door bossen en langs weilanden, met altijd een prachtig uitzicht over het welvarend weidegebied.

Ontdek de westkant!
2
Boerenkracht Route, Luttenberg - Raalte - Heeten

De boerenkracht route neemt je mee langs bijzondere en verrassende agrobedrijven. Kom in gesprek en ervaar de passie van de Sallandse boeren met hun nuchtere levenswijze en gastvrije houding, en proef de streekproducten. Kom fietsen en raak net zo verslingerd aan het Sallandse boerenleven als wij!

Bezoek verrassende agrobedrijven!
1
Archemerroute

Deze mooie afwisselende fietsroute voert je vanuit het mooie brinkdorp Den Ham door de vallei van de rivier de Regge via de flanken van de Archemerberg en de Hellendoornseberg door pittoreske dorpjes en prachtige landschappen.

Fiets de Archemerroute!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip