Route-tips
9 avontuurlijke mountainbikeroutes in Twente
3 min
58689 x gelezen

Voor elk niveau is er wel een route te bedenken. Of je nu lid bent van de MTB-club Het Twentse Ros of gewoon voor een zondag met je familie een mountainbike wilt huren in Twente. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.

9
MTB route Twickel

Biken langs statige landhuizen, glooiende akkers en weilanden, bossen van eeuwenoude eiken en heidenvelden? Op de 4.000 hectare grond van landgoed het Twickel is een MTB-route van 70 km uitgestippeld. De route is goed te doen voor MTB-ers op elk niveau. Er zijn 23 speciaal aangelegde singletracks met een totale lengte van 12 km.

Bekijk snel de route
8
MTB-route Springendal langs watermolens en grafheuvels

De MTB-route van Springendal is een afwisselende route voor mountainbikers die houden van natuurgebied en boerenland. Je fietst over zandweggetjes en smalle bospaden en er is een 5 km lange singletrack. De hele route is zo’n 40 km lang en voert je langs één van de mooiste natuurgebieden die Twente rijk is: Het Dal van de Mosbeek.

Download hier de route
7
MTB-route Losser

De ruim 35 km lange MTB-route van Oldenzaal brengt je langs het prachtige en afwisselende landschap rondom Oldenzaal. Onderweg fiets je langs verschillende natuurmonumenten zoals het Haagse Bos en Egheria. Bij landschap Egheria wordt het heuvelachtiger en moet je een paar flinke klimmen maken. Boven aangekomen heb je op een heldere dag, uitzicht tot Duitsland.

Download hier de route
6
Rondje vliegveld met de MTB-route in Lonneker

De 28 km lange MTB-route van Lonneker is verlengd met een stukje singletrack van 12 km over het terrein van het voormalige vliegveld Twente. Door het bos fiets je langs plassen, slootjes en oude oorlogsbunkers. Het mooiste stuk van de ATB-route in Enschede is het gebied rond de kleigaten van Smulders, net achter Lonneker. Deze route sluit prima aan op de MTB-route van Oldenzaal.

Download de route
5
De grens over met de MTB-route in Haaksbergen

De MTB-route in Haaksbergen is maar liefst 60 km lang. Je biket langs sprookjesachtige bospaden en zandwegen en er is een speciaal aangelegde singletrack van maar liefst 12 km. Deze route leid je zelfs een stuk door Duitsland maar eerst fiets je langs de 350 jaar oude watermolen, de Haarmühle. Weer terug in Nederland fiets je door natuurgebied Het Buurserzand.

Download hier de route
4
MTB-Route in Wierden

Deze mountainbikeroute is aangelegd in het bosrijke gebied rondom Wierden. De route bestaat uit leuke en technische singletracks die onderling verbonden zijn met verharde paden. Je eindigt de ATB-route Wierden op het uitdagende trainingsrondje van Het Lageveld met veel single tracks.

Download de route
3
MTB-route in Markelo door glooiend landschap

De MTB-route in Markelo is een route door het mooie, glooiende landschap van Twente. Je fietst afwisselend door bossen, langs weilanden en het water. Normale fietspaden en wegen worden afgewisseld met spannende singletracks. Heb je nog voldoende energie over, dan sluit deze MTB route mooi aan op die van Rijssen.

Download de route
2
Nederlands langste MTB-route in Holten

De Sallandse Heuvelrug is een geweldig natuurgebied in Twente. Voor het grootste deel is het stiltegebied en niet toegankelijk voor MTB-ers. Een ongekend lange route die je door een prachtig gebied laat fietsen zonder dat je de dieren die er leven stoort. Als je er toch bent: in het naastgelegen Rijssen vind je de op vier na mooiste en uitdagende MTB-route van ons land.

Download hier de route
1
Flinke klimmen op de MTB-route Hellendoorn

Ben je een fanatieke, technische MTB-er dan is dit een perfecte route voor je. Maar ook als je minder geoefend bent, is deze route prima af te leggen. Langs de 18 km lange, afwisselende route fiets je langs de Sallandse Heuvelrug. Deze keer langs de noordelijke kant. Het is een gave MTB-route die uitstekend wordt onderhouden.

Download hier de route

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

NP Logo
Tip je vrienden
Tip