Natuurmuseum Holterberg

Museum en steunpunt


Natuurmuseum Holterberg is behalve een natuurmuseum tevens informatiecentrum voor het Nationaal Park. Het is de zuidelijke toegangspoort tot het gebied.
De Holterberg met zijn natuurmuseum is een begrip: genieten van de natuur, de stilte, de weidse vergezichten en de dierenwereld. Natuurmuseum Holterberg is uitgegroeid tot één van de toonaangevende natuurmusea van ons land. De diorama’s vermaard.  In het museum is binnen te zien, wat buiten aan de aandacht ontsnapt is.
Het speel-, leer- en doe-bos  Daantje Das is vernieuwd, evenals de spannende speurtochten in het museum. Een bezoek aan Natuurmuseum Holterberg en het bos van Daantje Das is altijd de moeite waard.

Nieuw: Depot-expositie Museumschatten
In zijn meer dan vijfenzeventig jarig bestaan heeft Natuurmuseum Holterberg een indrukwekkende verzameling opgebouwd. In het depot bevinden zich bijzondere objecten. Wat dacht u van een apen- en mensen-schedel, een wolf, een mammoetkalf, Jan van Gent. Er is zelfs een Wild Zwijn waar de kids op mogen zitten.

Het jaar door zijn er tal van activiteiten. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op onze site www.museumholterberg.nl.
Het museum is ook uitvalsbasis voor fiets- en wandelroutes. Kijk voor het aanbod voor scholen onder het kopje onderwijs.  Spelen en leren tegelijk kan in het Bos van Daantje Das.

Graag tot ziens op de Holterberg!

  

 

 

Neem een kijkje in Natuurmuseum Holterberg:

 

Adres:
Natuurmuseum Holterberg
Holterbergweg 12
7451JL Holten
T 0548 361979
F 0548 367638
I  website Natuurmuseum Holterberg
E Info@museumholterberg.nl

Openingstijden Van 1 april tot 1 november
Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur zondags van 11.00 - 17.00 uur
Van 1 november tot 1 april: woensdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur
Tijdens de schoolvakanties alle dagen open.
Gesloten: op 25 december, 31 december en 1 januari