Nieuwsbrieven

Gratis
Nationaal Park De Sallandse heuvelrug brengt regelmatig een gratisnieuwsbrief uit. U kunt de nieuwsbrief afhalen bij het bezoekerscentrum, Natuurdiorama en De Pas.Liever thuis gestuurd? Meld u aan per email.

Nieuwsbrief april 2012. In deze nieuwsbrief wordt uitgebreid stil gestaan bij de zorgelijke stand van het korhoen. Volgens een rapport van Alterra heeft deze populatie zonder kunstmatig ingrijpen geen overlevingskans. Een besluit ligt uiterst gevoelig. Verder een aankondiging van de Dag van de Parken. Alle nationale parken organiseren activiteiten rond natuur en gezond bewegen. Op de Sallandse Heuvelrug wordt op 28 mei een Rondje Gezond georganiseerd. En dan onze Ronnie Hullegie: besteedt als vrijwilliger meer tijd op de Sallandse Heuvelrug dan voor wat dan ook. Een interview.
Onze secretaris Herman Reimerink gaat in op Een interessante toekomstverkenning die beschrijft hoe in de loop van de tijd Nederlanders zijn omgegaan met natuur en hoe dat zijn weerslag heeft gekregen in het natuurbeleid. Tot slot aandacht voor het enige nationaal park van onze zuiderburen: Nationaal Park De Hoge Kempen.
 

Nieuwsbrief oktober 2011. In deze nieuwsbrief aandacht voor de dreigende bezuinigingen in het artikeltje van onze secretaris. Terwijl in het buitenland de nationale parken op handen wordt gedragen, lijkt onze regering er een streep achter te zetten. Verder de resultaten over de Groene Scan, uitgevoerd door het Kenniscentrum Groen en Handicap. Aandacht voor het onderzoek naar het korhoen. Het beëindigen van het Rustpunt op de Sprengenberg en natuurlijk de Paarse Poort.

Nieuwsbrief april 2011 De eerste nieuwsbrief  van 2011 gaat in op de actuele ontwikkelingen rond de bezuinigingen, heidebeheer, het nieuwe boekje over geologie en geomorfologie en nog veel meer!

Nieuwsbrief december 2010 De tweede nieuwsbrief van 2010 van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is dikker dan ooit! Het twaalf pagina's dikke nummer neemt de lezer mee terug in de tijd. Verder komen verschillende nauw bij het nationaal park betrokken aan het woord, onder wie Wethouder Beintema die vanuit zijn werkkamer het gebied kan overzien.