Natuurgidsencursus IVN

IVN Hellendoorn - Nijverdal  (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) start in april 2015 een nieuwe natuurgidsencursus.

Op woensdag 4 maart kunnen geïnteresseerden vanaf 19.30 uur een informatieavond over de cursus bijwonen in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281. Deze avond is geheel vrijblijvend.

IVN Hellendoorn- Nijverdal ontwikkelt al jarenlang veel activiteiten op het gebied van
natuur en milieu. De vereniging wil graag over goed opgeleide natuurgidsen kunnen beschikken om bewoners en toeristen in contact te brengen met natuur, cultuur, milieu en landschap in onze omgeving.
Daarom organiseert IVN Hellendoorn-Nijverdal een opleiding tot natuurgids.
In de cursus komen twee aspecten duidelijk aan bod: kennis van natuur, milieu en ecologie en manieren om het publiek daarbij te betrekken.
Als u iets actiefs wilt doen met uw interesse voor de natuur, kom dan naar de informatieavond of schrijf u direct in. Het kan namelijk enige jaren duren voordat weer een dergelijke cursus wordt georganiseerd in Nijverdal.

De cursus, die opleidt tot het landelijk erkende diploma Natuurgids, duurt ongeveer anderhalf jaar en bestaat uit binnenlessen, maar ook uit veel buitenactiviteiten.

Voor nadere inlichtingen kunnen belangstellenden bellen met:
Ton Kappert  (0548 – 610 237)  of  Jan van Rijn  (06 - 33 89 72 68)
of kijken op: www.ivn.nl/afdeling/hellendoorn-nijverdal