Nieuwsbrief maart 2015

  • Posted on: 5 March 2015
  • By: shr

Start nieuwe natuurgidsen opleiding
IVN Hellendoorn - Nijverdal  (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) start in april 2015 een nieuwe natuurgidsenopleiding. Natuurgids worden?
Lees meer>>>
Nationaal Park: Sterk merk
 'Maak een sterk merk van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug'. Die conclusie trok de ChristenUnie Overijssel na een bezoek aan het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.
Lees meer>>>
Jeugdnatuurclub Sallandse Heuvelrug
Ben je graag buiten? Vind jij dieren en planten leuk? Vind jij de maan en de sterren ook zo mooi? Kortom ben je nieuwsgierig wat er allemaal buiten aan heel grote en kleine dingen te zien en te ontdekken valt? Ben je tussen de 8 en 12 jaar?
Dan is de jeugdnatuurclub De Sallandse Heuvelrug echt iets voor jou! Op 11 maart is de volgende bijeenkomst.
Lees meer>>>
Buitenmarkt – 2e Paasdag 6 april
In samenwerking met het IVN –Hellendoorn organiseert Staatsbosbeheer een Buitenmarkt. Een dag vol activiteiten voor oude en jong. Van schminken, nestkastjes timmeren, broodjes bakken, knutselen, paardentram. Allerlei kramen met oude ambachten en streekproducten. Een dag vol vertier en plezier voor jong en oud. Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
Literaire wandeling – zondag 19 april
Samenwerking met bibliotheek Zinin organiseert Staatsbosbeheer een wandeling voor jong en oud. Onderweg zijn er aantal momenten waar een gedicht of een verhaal wordt voorgelezen door kinderen. Ook een natuurgids zal onderweg een aantal natuurweetjes vertellen. 
Lees meer>>>
Korhoenders kijken
Vanaf 4 april tussen 06:00 to 09:00 staan vrijwilligers weer klaar om u te laten genieten van de natuur en de laatste populatie korhoenders in het gebied.
Lees meer>>>
Avondlezing over korhoenders
Op 26 maart om 19.30 uur verzorgt natuurgids Anton van Beek in Natuurdiorama Holterberg  een boeiende avond met als thema “Laat de Korhoenders baltsen!”.
Lees meer>>>