“Kunstsouvenirs” in Buitencentrum Staatsbosbeheer Sallandse Heuvelrug

Vanaf juni is een bijzondere collectie kunstwerkjes te zien en te koop bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Dit zijn de ‘Souvenirs van de Woeste Grond’, 8 souvenirs ontworpen door kunstenaars en in gelimiteerde oplage van 100 stuks uitgegeven. Kunstenaar Bob Lejeune met het souvenir- ostermolen
Uitgangspunt van de Souvenirs zijn verhalen van het Overijsselse landschap. Het project nodigt uit om het landschap op een andere manier te leren kennen. De Sallandse Heuvelrug vormt bij uitstek een prachtige plek om de identiteit van het landschap te beleven en om de natuur in de trekken. 

Lobke Meekes met het souvenir Dampol
In ‘Souvenirs van de Woeste grond’, een project van Kunstenlab en Landschap Overijssel, staat de geschiedenis van de laatste 100 jaar centraal. Juist in die tijd zijn er veel grote in grepen in het Overijsselse landschap geweest en is ook de laatste woeste grond getemd. Op basis van verhalen van lokale bewoners hebben acht kunstenaars kleine kunstwerken gemaakt die allemaal terug te leiden zijn naar een bepaalde plek en een bepaald type landschap. 
Identiteit landschap en Kunstfietsroute Verschillende projecten van het Kunstenlab houden zich bezig met de identiteit van het landschap,  iets waar ook Staatsbosbeheer zich mee bezig houdt. Naast Souvenirs van de Woeste Grond, een project wat hier langere tijd de aandacht op vestigt is er op 12, 13 en 14 juni de kunstfietsroute van Hier tot Ginder die deze keer ook langs het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug gaat.   

Souvenirs van de Woeste Grond is een project van Kunstenlab en Landschap Overijssel, mede tot stand gekomen dankzij de provincie Overijssel. Voor meer informatie: www.souvenirsvandewoestegrond.nl, www.staatsbosbeheer.nl, www.kunstvanhiertotginder.nl