Nieuwsbrief juni 2015

  • Posted on: 23 June 2015
  • By: shr


 

De Eindeloze Heuvelentocht is terug!
Liefhebbers van meerdaagse wandeltochten in de natuur kunnen in augustus hun hart ophalen op de Sallandse Heuvelrug. Drie dagen wandelen en struinen door gebieden waar je normaal niet zo snel zal komen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren natuurgids en boswachters die af en toe zich bij de groep voegen om informatie te geven over natuur ter plaatse.
De Eindeloze Heuvelentocht is gepland van 19 t/m 21 augustus.
Lees meer>>>
Natuurdiorama Holterberg organiseert “Nature Experience”.
Maandag 6, 13, 20, 27 juli en op 3 en 10 augustus.Een Ranger van het natuurmuseum neemt de kinderen mee naar het Bos van Daantje Das voor een spannende Nature Experience.
Wat weegt een pissebed, zijn er muizen in de val gelopen, kan je een worm horen lopen, de geluiden van het bos? Durf jij een uilenbraakbal uit te pluizen? Als afsluiting een “Nature Experience” diploma én een ijsje.
Lees meer>>>
Loop naar de Maan!
Een wandeling bij volle maan en een lezing over de maan en de zichtbare planeten wordt u aangeboden door de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer
Donderdag 2 juli en zaterdag 1 augustus om 21.00 uur bent u van harte welkom in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer waar de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer u een gevarieerd programma aanbieden rond het thema volle maan.
Lees meer>>>

Filmmiddagen Sterrenwacht
Op donderdag 9, 16, 23 en 30 juli, 6, 13, 20 en 27 augustus organiseert de Sterrenwacht een filmmiddagen gecombineerd met een bezoek aan de telescopen en de koepel in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kosten: Volwassen € 4,- Kind tussen 6 en 14 jaar € 2,-Tijdstippen: 14.15-15.00 uur & 15.15-16.00 uur.
Lees meer>>>

Avondwandeling Holterberg
De gidsen van Natuurdiorama Holterberg nodigen u uit donderdagavond 9 en 16 juli mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21.00 uur en start bij het natuurmuseum. Wandelend in de Holterberg heeft men niet de indruk door een gebied te gaan die in vroeger tijd gevreesd en gemeden werd. De namen Helhuizen, Diepe hel en Heksenweg herinneren aan lang vervlogen tijden. Zo gaat de wandeling door het Numendal, een in de ijstijd ontstaan ravijn, waar de geest van Old Minneke, de ergste van alle witte wieven, rond waard. Luister naar het bizarre verhaal.
Lees meer>>>
Poppenkast tussen de dieren
Op woensdag 12 en 19 augustus mei mogen de kleinsten wat later naar bed. Er is poppenkast, en dat nog wel in het museum, tussen de dieren.
Uil heeft zo naar gedroomd en Daantje Das heeft buikpijn. Maar waar komen toch al die vreemde geluiden vandaan? Kom jij kijken?  Vader, moeder, opa en oma zijn ook welkom. 
Lees meer>>>
Naar de bloeiende heide op de fiets
Augustus: de heide op de Holterberg staat volop in bloei en de honing is te ruiken. Zondag 23 augustus organiseert Natuurdiorama Holterberg  een fietstocht naar de heidevelden. De gidsen van het natuurmuseum weten als geen ander de mooiste plekjes van de Holterberg te  vinden en te vertellen over de bijzondere natuur en het dierenleven.
Zin om mee te gaan? Dat kan op uw eigen fiets maar er één huren is ook mogelijk.
Lees meer>>