Eclips trip – totale maansverduistering

Ga mee op eclipstrip met Staatsbosbeheer en Sterrenwacht Hellendoorn
Tijdens nacht van zondag 27 september naar maandag 28 september is er een totale maansverduistering te zien.

Tijdens deze nacht staat de aarde tussen de zon en de maan, waardoor er geen licht op de maan valt. Het is de moeite waard om hier een nachtje slaap voor te missen.

Staatbosbeheer en de Sterrenwacht Hellendoorn bieden u een arrangement aan om deze eclips mee te maken. Het programma bestaat uit een lezing over de maaneclips, een animatie van de eclips in het planetarium door leden van de Sterrenwacht

 of bij helder weer het volgen van de eclips door de telescopen. Daarna volgt een wandeling met een boswachter van Staatbosbeheer.
Tijdens de lezing en presentatie vertellen deskundigen allerlei wetenswaardigheden en bijzonderheden van de eclips. Wat gebeurt en nu precies, hoe vaak komt dit verschijnsel voor, wat kunt u zien aan de hemel. Met de boswachter gaat u ongeveer 4 km wandelen. Laat u zich in het bos verrassen door de stilte en het donker. Op een open plek, bij helder weer, is een gedeelte van de eclips te zien en opvallend veel sterren. Een bijzondere belevenis.
Dit arrangement is inclusief koffie, thee of limonade.
Tevens bestaat de mogelijkheid om aansluitend te genieten van een heerlijk ontbijt. Maakt u gebruik van het ontbijt dan krijg je als extra het boek ‘ontdek de sterrenhemel’.

Vooraf telefonisch aanmelden bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer 0548-612711 is noodzakelijk.

Datum: nacht van zondag 27 naar maandag 28 september
Tijd: 2.30 en 3.30 uur
Duur: ongeveer 4 uur inclusief ontbijt.
Kosten: eclips trip € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen t/m 12 jaar
Kosten: eclips trip + ontbijt + boek  € 27,50 volwassenen en € 25,-- kinderen t/m 12 jaar.