Inzamelctie voor een nieuwe hangbrug speelbos

Op de speelbosroute op de Sallandse Heuvelrug staan speeltoestellen die bijna geheel van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Kinderen kunnen zich uitleven met klauteren een klimmen of met behulp van een opdrachtenboekje op speldenderwijze kennismaken met het bos van Joep de Eekhoorn.

De hangbrug in het Speelbos op de Sallandse Heuvelrug is echter dringend aan vervanging toe. Om de kosten van circa € 14.000 te bekostigen doet Staatsbosbeheer een beroep op bedrijven en particulieren.

Boswachter Ine Nijveld merkt dat de hangbrug is een populair onderdeel is van het Speelbos: "Kinderen maken er graag en veelvuldig gebruik van omdat het spannend is om over de wiebelende brug te lopen. Jaarlijks heeft het Speelbos zo’n 300.000 bezoekers, en het is samen met het buitencentrum een toeristische trekpleister.”

Bijdrage Buitenfonds
Staatsbosbeheer heeft een speciaal buitenfonds opgezet om met financiële hulp van particulieren en bedrijven waardevolle projecten in natuurgebieden in stand te houden. De organisatie is de laatste jaren ook niet ontkomen aan bezuinigingen en die treffen, volgens boswachter Ine Nijveld, met name het recreatieve deel van het takenpakket van Staatsbosbeheer. Vandaar dat niet zomaar de knip kan worden getrokken om de 14.000 euro, die een nieuwe brug kost, te betalen.
Informatie over het Buitenfonds is te vinden op de website: www.buitenfonds.nl.

Het opdrachtenboekje van Joep de Eekhoorn is te verrkijgen bij het Buitencentrum voor € 1,50. Voor oudere kinderen is het het opdrachteboekje van Jonas de Eeekhoorn.