Eindeloze Heuvelentocht 2016

Een Paarse loper wordt voor u uitgerold: 3 dagen wandelen van NS station Ommen naar NS station Holten.

 Van 31 augustus t/m 2 september 2016 liepen 18 enthousiaste wandelaars de Eindeloze Heuveltocht over de paarse loper van Ommen naar Holten. Drie dagen met prachtig wee.. dat levert heel mooie foto's op:

De tocht...
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug organiseerde in samenwerking met Landschap Overijssel, Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor de negende keer een ongelooflijk mooie wandeltocht over de Sallandse Heuvelrug.
In navolging van het succes van voorgaande jaren is in 2016 wederom een Eindeloze Heuvelentocht georganiseerd, dit in het kader van de Paarse Loper weken.. 

Eindeloze vergezichten
Drie dagen wandelen onder begeleiding van  ervaren natuurgids Clara Wilken over restanten van de voorlaatste ijstijd. De tocht ging over de Lemelerberg, via de Eelerberg, de Hellendoornseberg, de Haarlerberg, de Sprengenberg: aan aantal van de 26 'bergen' en 'belten' in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en eindigde aan de voet van de Holterberg. Onderweg liepen f en toe boswachters mee om de bijzondere plekken te tonen en er over te vertellen.

In 2017 weer? Info: l.m.de.haan@ivn.nl