Nieuwsbrief maart 2016

  • Posted on: 21 March 2016
  • By: shr

Als u deze nieuwsbrief niet goed op uw scherm krijgt, kunt u het ook lezen op de website>>>

Nieuwe speeltoestellen in het speelbos
Een nieuwe lente, een nieuw geluid. In het speelbos bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug zijn op de eerste lentedag van het jaar twee nieuwe speeltoestellen geopend. Deze toestellen zijn met hulp van het Buitenfonds in korte tijd gerealiseerd. Boswachter Ine kon een cheque van maar liefst € 4.500,- in ontvangst nemen.
Lees meer>>>
Vier de lente op  de Buitenmarkt op Tweede Paasdag
De lente lijkt dit jaar vroeg te beginnen en dan wil je nog maar één ding: naar buiten en laat daar nu net onze kracht zitten. Daarom organiseert Staatsbosbeheer op Tweede Paasddag rondom het buitencentrum Sallandse Heuvelrug de “Buitenmarkt”.
Lees meer>>>
De nieuwe Activiteitenkalender 2016 is uit!
Zoals elk jaar brengt Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug de Activiteitenkalender uit. Dit jaar als vanouds in de eigen vormgeving, zonder advertenties. De kalender staat weer boordevol activiteiten van alle partners van het Nationaal Park.
De kalender is verkrijgbaar bij de infopunten, TIP's en gastheren.
Eindeloze Heuvelentocht 2016 
Een Paarse loper wordt voor u uitgerold op 31 augustus t/m 2 september: 3 dagen wandelen van NS station Ommen naar NS station Holten. Liefhebbers van meerdaagse wandeltochten in de natuur kunnen in augustus hun hart ophalen op de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de themaweken De Paarse Loper kun je drie dagen wandelen en struinen door gebieden waar je normaal niet zo snel zal komen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren natuurgids.
Lees meer>>>
Natuurlijk Wandelen!
Op initiatief van IVN-Hellendoorn-Nijverdal is een nieuw natuurboekje uitgebracht waarin vier wandelroutes op en rond Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug vermeld staan. Het boekje bevat tevens een unieke code waarmee een gedownloade wandelapp kan worden geactiveerd.
Lees meer>>>
Met Pasen naar de Holterberg
Help, de kuikens zijn ontsnapt! Echte kuikens, vreemde eieren in het Bos van Daantje Das, een heuse paashaas en een heel mooi museum maken een bezoek aan Natuurdiorama Holterberg tijdens de paasdagen voor jong en oud tot een belevenis!
Lees meer>>>
Wandelen met een natuurgids
Zondag  27 maart is er weer de mogelijkheid om met een gids mee te gaan ‘de paden op en de lanen in’. Op de Sallandse Heuvelrug valt namelijk altijd wel wat te beleven.
Ervaar het reliëf van de Sallandse Heuvelrug. Inderdaad, op sommige plekken is de Sallandse Heuvelrug toch steiler dan u eigenlijk zou verwachten.
Lees meer>>>
Zoeken naar eieren op De Sprengenberg
In het bos bij de Sprengenberg vlakbij Haarle heeft de paashaas (nep)eieren verstopt. Volg de route en vind ze allemaal! Ontdek op de zoekkaart welk ei bij welke vogel hoort. Wie weet vind je wel lekkere paaseieren. Smullen maar!
Lees meer>>>
Ontdek op 28 maart de bijen in de bijenstal
Bij informatieschuur De Pas op de Sprengenberg staat een bijenstal en een bijenhotel. De imkers nemen je hier mee in de intrigerende wereld van bijen. Waar halen ze de nectar vandaan en wat is honing eigenlijk? Misschien mag je wel een beetje van de honing snoepen. Of neem lekker een potje honing mee voor thuis!
Lees meer>>>