Loop naar de Maan

Datum: 
woensdag 13 april 2016 - 20:00
Startplaats: 
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.

Een wandeling door een maanverlicht bos en een lezing over de maan en de zichtbare planeten wordt u aangeboden door de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer

Volle maan, nieuwe maan, halve en hele maan, maanstanden. Mooie namen en termen, maar wat betekenen ze eigenlijk en hoe ziet de maan er dan uit? Hoe is dat, wandelen door het donkere bos? Zijn er nog dieren wakker en hoe donker is het eigenlijk bos?

Het programma bestaat uit een lezing, verzorgt door de Sterrenwacht Hellendoorn over de maan en de dan zichtbare planeten. Een bezoek aan het planetarium en een wandeling met de boswachter door het maanlichtverlichte bos. Ook tijdens de donkere avonden is het bos nog vol leven.
Een kop koffie, thee is bij de prijs inbegrepen. De volgorde van de programma onderdelen is afhankelijk van het weer en de groepsgrootte. Rond 23.00 uur sluiten we de avond af.

Organisatie: 
Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer
Website organisatie: 
www.staatsbosbeheer en www.sterrenwachthellendoorn.nl
Kosten: 
volwassenen € 12,50,-- kinderen tot en met 12 jaar € 7,50
Opmerkingen: 
Informatie: www.staatsbosbeheer en www.sterrenwachthellendoorn.nl BuitenCentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal T 0548-612711 Aanmelding: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten