Nieuwsbrief april 2016

  • Posted on: 31 March 2016
  • By: shr

Op zoek naar concrete plannen en ideeën voor de Sallandse Heuvelrug
Het Kernteam van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug nodigt u uit om van gedachten te wisselen over de ontwikkeling van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. We willen kijken hoe wij samen met u de vrijetijdseconomie en natuur in het gebied kunnen versterken. U bent van harte welkom om hierover mee te praten tijdens een gebiedsbijeenkomst. Deze organiseren we op:
maandag 11 april 19.30 uur in De Wilgenweard, Sportlaan 6 te Nijverdal en
maandag 18 april 19.30 uur in Grand Café De Biester, Stationsstraat 10, Holten
Meer informatie>>>
Handen ineen voor herstel heidelandschap
De Sallandse Heuvelrug is een Natura 2000 gebied. In het kader van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) heeft de overheid er voor gekozen de natuur in de aangewezen Natura 2000-gebieden robuuster te maken, beter bestand te maken tegen te hoge stikstofdepositie. Als onderdeel van de PAS heeft de Provincie vergunning verleend voor het bijplaatsen van korhoenders om te voorkomen dat de populatie verdwijnt voordat de maatregelen vruchten afwerpen.
Lees meer>>>
De Jeugd Natuurclub Sallandse Heuvelrug gaat op woensdag 13 april 2016 de  ‘Geheimen van het Bos’ ontdekken. We gaan het bos in met de bolderkar. In deze kar zitten allemaal spannende ontdekopdrachten. In groepjes ga je onderzoeken en ontdekken en zo kom je van alles te weten over bomen, planten, diertjes,  de grondlagen etc.
Start: Buitencentrum Nijverdal, aanvang:14.30 uur
Lees meer>>>
Vogels kijken bij Staatsbosbeheer
De lente is echt begonnen en ook de vogels weten dat en laten van zich horen. Er zit nog niet veel blad aan de bomen dus de kans om ook echt de zangers te zien is groot. Vrijdag 8 april om 5.30 uur en vrijdag 15 april biedt Staatsbosbeheer u de kans om met boswachter Arend Spijker op zoek te gaan naar alles wat vliegt, roept en fluit.
Lees meer>>>
Inspirerende wandeling over de Holterberg
Op zaterdag 9 april organiseert Natuurdiorama Holterberg een uitzonderlijke wandeling. De kracht van de natuur ontdekken in een bijzondere omgeving: dat kan, wanneer u op pad gaat met paranormaal genezer Jan Kiewit en dichter Erwin Essink, die u meenemen op een drie uur durende tocht over de Holterberg.
Lees meer>>>
Loop naar de maan...
Woensdag 13 april om 20.00 uur bent u van harte welkom in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer waar de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer u een gevarieerd programma aanbieden rond het thema maan.
Het programma bestaat uit een lezing, verzorgt door de Sterrenwacht Hellendoorn over de maan en de dan zichtbare planeten.
Lees meer>>>
Vroege vogels op de Sprengenberg
Ontdek de vogels van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Maak op 24 april van 7 tot 9 uur een vroege ochtendwandeling over de Sprengenberg in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Onderweg  ga je naar vogels kijken en luisteren. Dat doen we in de vroege ochtend, dan zijn de vogels het meest actief. 
Startplaats: Informatieschuur De Pas, Molenweg 2, 7448 RE Haarle
Lees meer>>>