Met de klas naar de Sallandse Heuvelrug!

Op Schoolsafari
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug heeft voor het basisonderwijs  een nieuwe brochure ‘Op Schoolsafari’ uitgegeven. De brochure is tot stand gekomen met medewerking van de partners in het gebied en geeft een overzicht van het gezamenlijk aanbod aan natuur educatieve programma’s op de Sallandse Heuvelrug.

Met het uitbrengen van de brochure komt het Nationaal Park tegemoet aan de vele aanvragen van basisscholen die Natuurdiorama Holterberg, Staatsbosbeheer, CNME Hellendoorn, Sterrenwacht Hellendoorn, Natuurmonumenten en IVN jaarlijks krijgen. Leerkrachten willen graag met de kinderen naar buiten, liefst in hun eigen omgeving.
In de brochure is meteen zien welke organisatie het programma organiseert, waar informatie is op te vragen, voor welke doelgroep het geschikt is, hoe je je kunt inschrijven met je klas en of er kosten aan verbonden zijn.

Wat is er allemaal te doen voor schoolkinderen?
Op de Sallandse Heuvelrug is er heel veel te doen voor schoolklassen. Van gps-routes en leskisten tot ontdektochten en arrangementen. Wat dacht je van een gps-speurtocht waarbij de leerlingen op zoek gaan naar letterboxen die zijn ingegraven, of een kabouterpad waarbij de jongste leerlingen met een rode puntmuts en een knapzak onderweg naar verhalen luisteren, of het speelbos van Daantje Das waar leerlingen de geheimen van het bos ontdekken. De natuur educatieve programma’s bieden voor schoolkinderen de ultieme natuurbeleving. Er is meer dan natuur. Ook de bijzondere cultuurhistorie komt aan bod, zoals in het nieuwe programma ‘Speuren naar Palthe’ waarbij leerlingen in de omgeving van de Palthetoren op zoek gaan naar oude sporen van de vroegere bewoners van  landgoed De Sprengenberg. 

Informatie
Het boekje ‘Op Schoolsafari’ is te vinden op de website van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug>>>. Alle basisscholen in de gemeente Hellendoorn, Rijssen-Holten, Ommen, Raalte, Wierden en Deventer hebben hierover bericht gehad.