Midwinterhoornblazen op de Sprengenberg

Een lekkere winterwandeling op de Sprengenberg, onderdeel van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, met sfeervolle midwinterhoornklanken op de achtergrond. Dat kan op 27 november vanaf Informatieschuur De Pas, oude Deventerweg in Haarle. De Haarlese Midwinterhoorngroep laat van 13.00 tot 16.00 uur van zich horen. Met vuurkorven en popcorn bakken wordt het extra gezellig.

Midwinterhoornblazen…
Traditioneel mag er op de midwinterhoorn worden geblazen vanaf de eerste zondag van de Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Ook in Haarle wordt in de midwinterperiode volop op de hoorn geblazen. Het is een zware kunst, waarbij een paar goede longen even noodzakelijk zijn als het hout van een krom elzen-, berken- of wilgenstammetje. Stammetjes die vanuit de slootkant naar boven zijn gegroeid en daardoor van onderen een natuurlijke kromming hebben, zijn de beste.

Vanaf informatieschuur De Pas loop je zelf van blazer naar blazer. Bij de informatieschuur staan vuurkorven om je op te warmen en om popcorn te bakken. Daar staat ook een blazer die laat zien hoe je een hoorn kunt maken. En natuurlijk is er koffie en warme chocolademelk.