Tentoonstelling “Reecapriolen” Natuurmuseum Holterberg

Tijs Stegeman, leerling van groep zes van basisschool De Haarschool uit Holten heeft woensdag 21 december in Natuurmuseum Holterberg de tentoonstelling Reecapriolen officieel geopend. Het is een verrassend interactieve tentoonstelling, die in samenwerking met Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is gerealiseerd. Heel bijzonder is de reeënfiets. Door super hard te trappen komt het dier tevoorschijn. Tijs kreeg dit kunststukje voor elkaar en verrichte daarmee onder groot applaus de opening. Daarna ging de klas op onderzoek in het museum en de tentoonstelling.

Het grootste zoogdier van NP De Sallandse Heuvelrug is het ree (Capreolus Capreolus). Een ontmoeting met een ree is een belevenis om nooit te vergeten. Reeën houden er op het eerste gezicht een weinig spectaculaire levenswijze op na, maar schijn bedriegt. “Reecapriolen” geeft de bezoeker een beter inzicht in het ingewikkelde leven van reeën. Het is een speelse tentoonstelling, waarbij je veel zelf moet doen en ontdekken. Gewapend met deze informatie wordt reeën spotten in het veld nog veel leuker.
De tentoonstelling te te bekijken tot en met 30 juni 2017.

Het natuurmuseum is tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. (gesloten 25 dec, 31 dec en 1 jan.).Het natuurmuseum is tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. (gesloten 25 dec, 31 dec en 1 jan.).