Door de dauw naar het dal

Datum: 
donderdag 25 mei 2017 - 05:00
Startplaats: 
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.

Oude traditie in ere hersteld, ga mee dauwtrappen met Staatsbosbeheer

Een traditie in ere hersteld. Vroeg uit de veren voor een wandeling door de bedauwde velden en de natuur zien en horen ontwaken. De zon zien opgaan, de vroege vogels horen fluiten, de dauwdruppels voelen aan de blote voeten. Onderweg vertelt de gids je over de geschiedenis van het dauwtrappen in Salland en Twente. Wat heeft een takje bloeiende brem met dauwtrappen te maken? Een wandeling vol natuurbeleving en ontdekkingen.
Na de wandeling staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar in het restaurant BuitenGewoon Lekker.
Een fijn begin van je dag met het hele gezin. 

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, vroeg uit de veren en kom dauwtrappen over de Sallandse Heuvelrug. Met een gids van Staatsbosbeheer maakt u een wandeling door het bos en over de heidevelden, zonsopkomst tegemoet. Om 5.00 uur start de wandeling, van ongeveer twee en een half uur, door het mooie natuurgebied de Sallandse Heuvelrug.

Dus doen: Vroeg uit de veren en de natuur horen en zien ontwaken. Zie de zon opgaan en de dauwdruppels langs de grassprieten rollen en geniet van het ochtendgloren!!

Organisatie: 
Staatsbosbeheer
Kosten: 
€ 19,50 voor volwassenen en € 17,50 kinderen t/m 12 jaar
Opmerkingen: 
Voor meer informatie: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Telefoon 0548-612711 Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.
Extra informatie: