Leerlingen BS Schaapskooi openen insectenhotel in Holten

Samenwerkingsproject met de ANWB
Leerlingen van groep twee van basisschool De Schaapskooi uit Nijverdal, op bezoek bij Natuurmuseum Holterberg, hebben op 6 juni in het Bos van Daantje Das een educatief insectenhotel geopend.

Dit insectenhotel is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de ANWB. Het betreft een bijzonder ontdek-en-doe-hotel. Niet alleen wat de afmeting betreft maar ook hoe het hotel is opgebouwd. Pissebedden, kevers, een kolonie mieren en allerlei andere insecten kunnen er gebruik van maken. Door speciale vensters is te volgen hoe de kriebelbeestjes leven.
Het waren de leerlingen van groep twee van Basisschool De Schaapskooi uit Nijverdal die met de opening van het insectenhotel hun eerste stappen zetten tot super natuuronderzoeker!

Er zijn opdrachten voor alle groepen van het basisonderwijs. Behalve een educatieve- heeft de plek een duidelijke functie voor natuurbeleving in een echt bos.

Het Bos van Daantje Das en het Uilenpad horen bij Natuurmuseum Holterberg, dé plek om de geheimen van de natuur te ontdekken. Het nieuwe insectenhotel zal daar zeker aan bijdragen.    
Het Natuurmuseum Holterberg is te vinden op het Holterbergplein:
Holterbergweg 12 te Holten