Speelbos Sallandse Heuvelrug krijgt nieuwe hangbrug

Kinderen kunnen vanaf vrijdag 28 juli de nieuwe hangbrug gebruiken in het speelbos op de Sallandse Heuvelrug. De oude versleten hangbrug was niet veilig meer. Met een crowdfundingactie van het Buitenfonds is het geld voor een nieuwe hangbrug bijeengebracht. De kinderen kunnen nu weer veilig het water over. Op vrijdag 28 juli wordt een cheque van 14.057,80 euro overhandigd aan de boswachters van Staatsbosbeheer. Met dit geld is de oude hangbrug vervangen. Het speelbos aan de Grotestraat 281 in Nijverdal is een mooie plek in het bos waar kinderen kunnen ravotten en de natuur ontdekken. Kinderen van een lokale camping openen samen met de aanwezigen de nieuwe hangbrug.

Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is. Boswachter Ine Nijveld vertelt: “Het bos op de Sallandse Heuvelrug is een ideaal uitstapje voor ouders die met hun kinderen naar de natuur willen. In het speelbos kunnen ze spelen als in een speeltuin. De hangbrug is altijd al een populair onderdeel van het speelbos geweest.  Maar de brug was niet veilig meer, en moest vervangen worden. Hier was geen geld voor beschikbaar. Samen met alle donateurs zijn we snel in de startblokken gegaan om de hangbrug nog deze zomerperiode te realiseren. En dat is gelukt.”

Speelbos Sallandse Heuvelrug
Het speelbos van Staatsbosbeheer ligt naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kinderen volgen de eekhoorntjes in het bos en vinden allerlei leuke dingen om te klimmen, klauteren en schommelen. Een tocht langs open plekken en door donker bos. Slingeren door de bomen, kruipen door tunnels als een das. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. En natuurlijk mogen kinderen ook in dit speelbos gewoon van de paden af.

Lokale hulp via Buitenfonds
De donaties aan het Buitenfonds zijn gedaan door verschillende partijen waaronder Stichting Chamanfrance, Stichting Reggeborgh  en particuliere donateurs. De helft van het benodigde bedrag is gedoneerd door Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, een initiatief van S(up)port for Nature. Dit geld is opgebracht door sporters, wandelaars en recreanten die deelnamen aan georganiseerde evenementen in dit bijzondere natuurgebied.