Heidemars

Datum: 
zaterdag 25 augustus 2018 - 08:00 tot 12:00
Startplaats: 
Natuurmuseum Holterberg Holterbergweg 12 Holten

Nieuwe wandeling met verschillende afstanden over de prachtige Holterberg, waarbij natuurlijk langs de paarse heide wordt gelopen.

Zaterdag 25 augustus blaast Natuurmuseum Holterberg “De Heidemars” nieuw leven in. Een mars voor echte wandelaars van 10, 15 of 30 kilometer die start bij het museum op het Holterbergplein. Starten kan tussen acht en twaalf uur.

De Heidemars kende een lange traditie in het wandeldorp bij uitstek Holten. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw kwam plotseling een eind aan de mars. De tijd van de wandelverenigingen die als zingend, keurig in het gelid en in clubtenue, door Holten en over de heidevelden van de Holterberg trokken was voorbij. Maar de wandelaars zelf zijn altijd gebleven en komen nog graag naar de berg. In augustus, met de geurende heide in volle bloei, is het nog meer genieten. De gidsen van het museum hebben een mooie wandeling uitgezet die individueel gelopen moet worden. Wie weet is de Heidemars van vijfentwintig augustus het begin van een nieuwe traditie.

Organisatie: 
Natuurmuseum Holterberg
Kosten: 
€ 2,50
Extra informatie: