Midzomernachtloop op De Sprengenberg

Datum: 
zaterdag 22 juni 2019 - 22:20

De schemering valt, een ree kijkt je aan vanuit het hoge gras en in de verte klinkt een uil. Loop ook mee tijdens de Midzomernachtloop op 22 juni vanaf 22.20 uur en ervaar de nacht. 

Een eeuwenoude traditie
Pluk de nacht! Wandel mee in de kortste nacht van het jaar. Volgens een eeuwenoude traditie vieren wij in de zomer midzomernacht. Een magische nacht. Wilde bloemen en planten krijgen een geneeskrachtige werking. Zo gaat tenminste het verhaal…Vreugdevuren beschermen ons tegen duistere krachten en verspreiden vreugde en geluk. Wandel mee en vier het midzomerfeest samen met Natuurmonumenten!

Dwalen in het donker
Dwalen in de nacht door dichte bossen en over glooiende heidevelden in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Alleen tijdens de Midzomernachtloop kan dat. De stilte spreekt en de duisternis vertelt haar verhaal. Loop mee en ontdek de nachtvlinders, luister naar de nachtzwaluw en ontdek ook andere dieren in dit heuvelachtige gebied. Lichtjes en reflectoren wijzen je de weg. Halverwege de wandeling wacht er een lekkere verrassing bij het kampvuur! 

Organisatie: 
Natuurmonumenten
Kosten: 
Volwassenen €10,- /€ 14,50 p.p. persoon (leden/niet-leden Natuurmonumenten), kinderen €5,- / €7,5 p.p. (leden/niet-leden Natuurmonumenten).
Extra informatie: 

Ontdek dit onvergetelijke avontuur en schrijf je snel in op:
www.natuurmonumenten.nl/midzomernacht.