Natuurtheater KUDDE

Datum: 
Mittwoch 21 August 2019 - 19:15 bis Sonntag 1 September 2019 - 19:15
Startplaats: 
Parkeerplaats bij he Buitencentrum, Grotestraat 218 te Nijverdal.

15 jaar Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug! En dat gaan we bescheiden vieren: Tijdens de Paarse Loper is een bijzonder natuurtheater waarin onze eigen schaapskudde een hoofdrol speelt.
Een wandeling met een schaapskudde tijdens zonsondergang. De Sallandse Heuvelrug als decor voor filmprojecties. Onderweg wordt je een verhaal toegefluisterd. Acteur Hans Dagelet (bekend van o.a. Familie Kruys en Het Nationaal Toneel) vertelt het verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten.

KUDDE neemt je mee naar buiten, naar jezelf, naar binnen. Een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent.

​​Samen met de schaapskudde wandelt het publiek in de schemering door NP De Sallandse Heuvelrug. Voor deze unieke natuurtheatervoorstelling hebben theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller hun krachten gebundeld. ​​Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Muller zorgt met haar filmprojecties op de natuur voor een totaalbeleving. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld.
Tijdens het jubileumjaar van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ontmoeten natuur en cultuur elkaar op de heide en in het bos. 

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug: Bergen vol Beleving!

Organisatie: 
Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Kosten: 
€ 24,50
Opmerkingen: 
Deze interactieve voorstelling is geschikt voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Gepaste kleding en dichte schoenen zijn aanbevolen. Niet geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan. Parkeren op de parkeerplaats bij het Buitecentrum. Vandaar is vervolgvervoer naar de start van het theater: het uitzichtpunt op de Nijverdalse berg...
Extra informatie: 

Kaarten bestellen en meer informatie via www.kudde.org