Herfst! Op zoek naar de mooiste paddenstoelen

Datum: 
zondag 20 oktober 2019 - 14:00 tot 16:00
Startplaats: 
Informatieschuur Erve De Pas Molenweg 2 7448 RE Haarle (Hellendoorn)

Geniet tijdens deze 2 uur durende wandeling van de herfstpracht op De Sprengenberg in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Kleurenpallet
Als je aan de herfst denkt, denk je aan paddenstoelen. Paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren, paddenstoelen zie je daarom vooral veel in de herfst. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor. Maar de herfst heeft nog veel meer te bieden. Kastanjes, beukennootjes en eikels liggen op de grond en bomen krijgen de mooiste kleuren. Welke bladeren vind jij op de grond en waarom verliest een boom zijn blad eigenlijk? Wandel mee met de boswachter en ontdek de herfst op De Sprengenberg!

Organisatie: 
Natuurmonumenten
Kosten: 
Volwassen Normaal € 8,00 Ledenprijs € 5,00 Kinderen Normaal € 7,00 Ledenprijs € 4,00
Opmerkingen: 
Handig om te weten: Koop je ticket van tevoren online in verband met beperkte groepsgrootte. Deze wandeling start bij de Informatieschuur op Erve De Pas. Draag stevige schoenen en trek warme (regen)kleding aan. Controleer jezelf op teken na een bezoek in de de natuur. LET OP: niet alle navigatiesystemen herkennen Molenweg 2 en eindigen hun reis op de Molenweg midden in het dorp Haarle. Via google maps kom je op de goede locatie uit.
Extra informatie: