Vrijwilligers gezocht voor Woordvoerders van de Natuur

Help mee kinderen enthousiast te maken voor de natuur !
 
Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het IVN hebben in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug een nieuw schoolproject ontwikkeld voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Voor de uitvoering hiervan zijn wij op zoek naar vrijwilligers die de kinderen willen begeleiden tijdens het veldbezoek in het nationaal park. Kinderen zijn onze toekomst, zij beslissen later wat er met de natuur gaat gebeuren. Helaas komen veel kinderen te weinig buiten, terwijl naar buiten de natuur in gezond is,  het is leuk en het is spannend. Wij kunnen ze daarbij een handje helpen.
 
Wie zoeken wij?
Wij zoeken vrijwilligers die gedurende één of meerdere ochtenden / middagen per jaar een groepje van 5 kinderen wil helpen bij het uitvoeren van de verschillende opdrachten in het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug.
 
Kennis over de natuur is niet noodzakelijk, affiniteit en enthousiasme wel.
Om het project onder de knie te krijgen, volg  je vooraf een workshop Tijdens deze workshop voer je zelf alle opdrachten een keer uit en leer je daarbij hoe je een groepje kinderen begeleidt. Daarmee maak je ook kennis met de natuur en het gebied.
 
Iedereen is welkom, we vragen enthousiasme, inzet, creativiteit, affiniteit met de natuur en kinderen en natuurlijk een paar ochtenden of middagen vrije tijd. Uiteraard gaat dit altijd in goed overleg en word je alleen ingedeeld wanneer jou dat uitkomt.
 
Wat bieden wij jou?
Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten of IVN ben je zinvol buiten in de natuur aan het werk, maak je deel uit van  een gezellig team en bezorg je de kinderen een onvergetelijke ochtend.
 
Heb je interesse?
Neem dan contact op met Rianne Evers van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug:
T:  (0548) 62 27 05
E: r.evers@ivn.nl