Nieuwe smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug

De derde route in de serie “Smaakfietsroutes Salland” is gereed: De smaakfietsroute Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Maak kennis met de prachtige natuur en het omliggende platteland van de Sallandse Heuvelrug. Het Sallands Bureau voor Toerisme heeft deze route ontwikkeld in samenwerking met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Toeristisch Bureau Hellendoorn. Deze nieuwe fietsroute is 62 km lang en kan ook gefietst worden in twee delen van elk 36 km.
 
Smaakfietsroutes
Een smaakfietsroute is een culinaire fietsroute gecombineerd met een aantal culinaire stops bij restaurants waar je kunt genieten van producten uit de streek. Onderweg biedt een aantal leveranciers van streekproducten je een kijkje in de keuken zodat je de herkomst van het product zelf kan zien, voelen, ruiken en proeven. Op de route kom je ook een aantal bezienswaardigheden tegen die je kennis laten maken met de natuur en de historie van de streek.
 
Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug
De smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug laat je o.a. kennismaken met de gastheren van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De gastheren van het nationaal park hebben een cursus gevolgd waarmee de recreatieondernemers en hun medewerkers beter toegerust zijn om hun gasten van meer informatie over het nationaal park te voorzien. De route leidt langs een groot aantal gastheren van het nationaal park. Daarnaast kun je tijdens de tocht zelf je forellen vangen of ze kant-en-klaar gerookt kopen, bij Natuurdiorama Holterberg kun je het nieuwe Holterbergdiorama bekijken, paardenmelk proeven bij de paardenmelkerij, heerlijke broodmixen kopen bij korenmolen de Hoop waar het graan tot meel wordt gemalen of op het terras van Landgoed Schuilenburg genieten van het speciale streekbier “Helders Goud”.
 
Smaakfietsroute Holten-Lettele-Bathmen
De eerste in de serie was de smaakfietsroute Holten-Lettele-Bathmen. Deze fietsroute start bij de VVV Holten en onderweg kun je kennismaken met het meel van Windkorenmolen de Leeuw en met de zuivel van zuivelboerderij ’n Aanvang.  

Smaakfietsroute Raalte-Deventer
In de smaakfietsroute Deventer-Raalte staan de Sallandse asperges centraal staan. Deze smaakroute bestaat uit twee fietsroutes; één vanuit Raalte en één vanuit Deventer.  
De routes zijn verkrijgbaar bij de provniciale VVV's en de informatiecentra rond het nationaal park.