Met de Heideslak naar de schaapskudde

Op zaterdag 20 augustus is er een thematocht met de Heideslak naar de schaapskudde op de Sallandse Heuvelrug. Deze electrokar is bij uitstek geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 
Op de heidevelden van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug loopt tot half september een kudde van 450 Drentse Heideschapen. De schaapskudde wordt ingezet om meer structuur en variatie in de heide te krijgen.
 
Nuttige dieren
Schapen eten vooral jonge heideplantjes en maken looppaadjes. Daarbij lopen ze de moslaag kapot, waardoor jonge heideplanten en kruiden goed kunnen kiemen. Ook laten de schapen keutels achter, waar insecten op afkomen. Deze insecten zijn vervolgens weer voedsel voor andere dieren, zoals de grauwe klauwier en korhoenkuikens.
 
Gaat u mee?
Wilt u de schaapskudde eens met eigen ogen bekijken en kennis maken met de schaapherder en zijn honden? Ga dan mee met de tocht met de Heideslak! De rit start om 13.00 uur bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal, duurt ongeveer 30 minuten en kost €4,- per persoon. Er kunnen maximaal 8 personen mee, dus opgeven is noodzakelijk. Dit kan bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Dit is bereikbaar onder nummer 0548-612711, maandag gesloten.