ATB routes

Over de Sallandse Heuvelrug lopen twee bewegwijzerde ATB-routes.

De blauwe route loopt over de Holterberg, Sprengenberg, Nijverdalseberg terug naar Holten.

Het is mogelijk om halverwege door te steken over de Bergweg en zo vanaf Haarle richting Rijssen te rijden en van daar terug naar Holten dit is een afstand van 25 Km, of om vanaf de weg Raalte Nijverdal terug te gaan dit is 30 KM. 
Routekaart van de blauwe route Holten>>>

De zwarte route loopt door het noordelijk deel van de Sallandse Heuvelrug, over de Hellendoornseberg. Deze route kan als uitbreiding op de blauwe route gereden worden. Deze zwarte route is 18 kilometer lang. Dit kan vooral, na langdurige regenval, een zwaar traject zijn! Het hoogteverschil van het totale traject is 300 meter, alleen de blauwe lus (30 Km) is 185 meter.
Routekaart van de zwarte route Hellendoorn>>
Nieuw! filmpje op Youtube over deze zwarte route:

Blauwe route

Startpunt: Het officiële startpunt van de blauwe route is bij de spoorwegovergang naast het NS station in Holten. Als u ergens anders op de route begint moet u bij spoorwegovergang rechtdoorrijden en niet het spoor oversteken !!

ATB huren
Het mogelijk een ATB te huren bij fietsverhuurbedrijf  Jan Stam, Waagweg 7B 7451 AZ Holten  (dit is direct bij het startpunt naast het station) tel: 0548 36 68 02 Geopend van: ma t/m vrij van 8:30 tot 18:00 uur. (zaterdag tot 16:00 uur)

Onderhoud: De wielervereniging Holten is mede verantwoordelijk voor het onderhoud van de bewegwijzering van de zuidelijke route. Mocht u tijdens een ATB-rit pijlen missen of opmerkingen hebben met betrekking tot de route, stuur dan een bericht via het contactformulier (onder de rubriek "clubinfo" > contact).

Gedragsregels

Om te zorgen dat iedereen van het gebied kan genieten dienst U rekening te houden met de volgende gedragsregels:

  • Rij alleen op de aangegeven paden/wegen, maak dus geen nieuwe paden. Rem op tijd af voor mederecreanten.
  • Toon respect voor de natuur en laat geen afval achter.
  • Het fietsen is op eigen risico.